Kjøtt, Oppskrifter
Legg igjen en kommentar

Langtidsstekt chipotle chili taco

Det er ingen tvil om at tacoen er hele Norges fredagsmiddag, selv om det er mye som tyder på at sushi take-away er på vei til å ta over tacoens plass som måltidet som ringer helgen inn.

Her i huset er det intet unntak, og vi veksler mellom taco og sushi. Det sistnevnte er min mann ikke så begeistret for, så det blir stort sett sushi på meg og lillefrøken når han er borte på fredager.

Jeg har tidligere nevnt hvor glad jeg er i langtidsstekt kjøtt, og det er to årsaker til det: 1. Maten lager seg selv. 2. Det smaker nydelig. Hvem liker ikke mat som er klar når du kommer hjem fra jobb og krever minimal innsats? Slik er det med denne tacoen. Gjør den klar kvelden i forveien, sett den på når du drar på jobb og så er den klar når du kommer hjem. Genialt!

Oppgrader tacoen! Sammen med chipotle chili blir dette en nydelig fredagsnytelse, eller en hvilken som helst annen dag for den saks skyld.

Chipotle chili er ikke en egen chilivariant, men en røkt og tørket jalapeno. Du finner den i de fleste store matvareforretninger. Den smaker fantastisk og perfekt til å lage taco og sterke majoneser.

Langtidsstekt chipotle chili taco

1-1,5 kilo seigt kjøttstykke – f.eks. bankekjøtt, skank, høyrygg
400 gram hakkede tomater
2 fedd hvitløk, knust med kniv
1 gul løk, grovhakket
1 chipotle chili
3 laurbærblader
1 dl kjøttkraft / ev. buljong

Krydderblanding:
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss chilipulver
1 ss cayennepepper
1 ss spisskummin

Bland sammen krydderne og gni inn kjøttstykket med krydder.

Ha tomater, kraft/buljong, hvitløk, løk, chili og laurbærblader i en jerngryte. Legg kjøttstykket opp i gryten og ha på lokk. La stå i ovnen på 90 grader i 7-8 timer.

Når kjøttet er ferdigstekt må du la det avkjøle i saften i gryten – dette er svært viktig for resultatet! Når kjøttet er avkjølt river du det i stykker med to gafler, og blander til slutt inn saften fra gryten.

Server i en salatlefse sammen med deilig avokadokrem, en håndfull frisk koriander og fritert kokebanan drysset med havsalt.

il_fullxfull.322138106

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s