Fisk, Oppskrifter
Comments 3

Smørstekt torsk med rotgrønnsaker

I morges måtte jeg skrape is av bilen! Jeg er like lite forberedt hvert eneste år. Høst og kulde. Jeg er uten tvil et sommermenneske, men hvert år gjør jeg et hederlig forsøk på å finne de små tingene jeg liker ved høsten og vinteren.

Vel, jeg liker høstfargene i naturen, så disse skal vi nyte når vi drar til fjells til helgen. Og så liker jeg at det er sesong for rotgrønnsaker. Rotgrønnsaker er noe av det beste jeg vet! Sammen med smørstekt torsk blir det et festmåltid på en mandag.

Smørstekt torsk med rotgrønnsaker

500 gram rotgrønnsaker (pastinakk, rødbeter, gulbeter, sellerirot, gulrøtter, kålrot etc.)
Olivenolje
Salt
Timian

200 gram torsk per person
Smør
Salt
Pepper

For å underlette hverdagen, pleier jeg å lage grønnsakene kvelden i forveien og varmer de opp mens jeg lager fisken. Da har du middagen klar på under en halvtime.

Ta det du har av rotgrønnsaker, kutt og ha i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og timian. Stek på 200 grader i 45 minutter.

Kjøp torsk med skinn. Den må gjerne være frossen, men da må du tine den før steking.

Brun rikelig med smør i en panne (til du kjenner nøtteaktig aroma) på middels sterk temperatur. Legg fisken i pannen med skinnsiden ned. Dryss litt salt og pepper over fisken.

Med jevne mellomrom (ca. hvert femte minutt) øser du smørsjyen over torsken. La fisken steke med skinnsiden ned til den er gjennomstekt.

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s