Kjøtt, Ukategorisert
Comments 2

Asiatisk bibringe med grønnkål og søtpotetmos

Min søster ga meg en fantastisk kokebok til jul: Andreas Viestad sin kjøttkokebok. I likhet med Viestad er jeg opptatt av at man skal spise hele dyret. To ganger i året kjøper vi storfe fra en nabogård her i Ås, og da får vi mange stykningsdeler som tidligere var helt ukjente for oss og som egner seg aller best til langstidssteking.

Ettersom folk flest etterspør indrefilet, ytrefilet og entrecote, har jeg valgt å gjøre det motsatte. Jeg tar helst imot de stykkene ingen andre vil ha, rett og slett fordi ingenting kan måle seg med langtidsstekt storfekjøtt fra en smaksrik og fettfull del av dyret. At kjøttet totalt sett har reist under 5 kilometer fra gård til fryser, er en stor bonus – både for oss og miljøet.

Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra boka til Viestad, men jeg har gjort noen justeringer og lagt til tilbehør. Kjøttet skal stå i 9 timer, så her gjelder det å starte på morgenkvisten.

Asiatisk bibringe

2,5 kilo bibringe
Marinade:
4 ss coconut aminos ev. soyasaus/tamari
4 ss eplejuice
4 cm finhakket fersk ingefær
4 fedd finhakket hvitløk
1/2 ss riseddik
1 ss sesamolje
Salt og pepper

Legg kjøttet i en ildfast form/stekegryte. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Hell marinaden over kjøttet og gni inn krydderne.

Dekk over med aluminiumsfolie eller lokk og la det stå i ovnen på 110 grader i 9 timer.

Ta kjøttet ut av formen/gryten. Nå har masse deilig kjøttsaft og fett blandet seg inn med marinaden i formen. Hell væsken over i en stekepanne og reduser/kok inn til du har ca. 1,5 dl væske/saus igjen.

Del opp kjøttet i biter og vend det inn i sausen i stekepannen før servering. Server kjøttet i stekepannen sammen med sausen.

Søtpotetmos

2 store søtpoteter i biter
1 potet
1 ss smør

Kok søtpoteter og potet i samme kjele til søtpotetene er møre. Mos med stavmikser og rør inn smør.

Stekt grønnkål

4 kvister grønnkål
Olivenolje
Grov havsalt

Fjern grønnkålbladene fra kvisten og riv bladene i biter. Varm opp olivenolje i stekepanne og stek grønnkålbladene til de er sprø. Dryss over havsalt.

2 Comments

  1. Anita says

    Hei! Tenkte å lage dette til middagsselskap imorgen,men hvor mange er oppskriften din beregnet til? Takk for raskt svar:)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s