Tilbehør
Comments 3

Rabarbra og rosmarinlimonade

Endelig er det rabarbrasesong! Siden jeg er født og oppvokst på Island er jeg ikke bortskjemt når det gjelder å ha hagen eller skogen (det finnes nesten ikke skog) full av grønnsaker og frukt. Men det er én vekst vi nærmest alltid hadde i hagen og det er rabarbra. Rabarbra er dessuten en veldig takknemlig plante å dyrke siden den tåler stort sett alt. Jeg har mange barndomsminner hvor vi plukker rabarbra og lager saft og syltetøy.

Rabarbra og rosmarin er en noe uvanlig, men en veldig god kombinasjon. Har du vært på noen av hipster-barene i Oslo i det siste, har du helt sikkert sett at gin, rosmarin og rabarbra er en vanlig kombinasjon på drinkmenyen. Her har du en alkoholfri versjon, men det er såklart bare å tilsette gin så har du drinken klar.

Rabarbra og rosmarinlimonade

2 lange rabarbrastengler, delt i skiver
1,5 dl kokosblomstsukker, lønnesirup, honning eller rørsukker (velg din søtning)
1,5 dl vann
2 sitroner
1 kvist rosmarin
Vann
Isbiter

Kok opp vann og søtning og tilsett rabarbraen. La det småkoke i 5-10 minutter. Sil av væsken i en glassflaske og la den avkjøle.

Tilsett kaldt vann i flasken, du avgjør mengden etter hvor kraftig rabarbrasmak du ønsker på drikken. Tilsett sitronsaft og legg en rosmarinkvist i flasken. Server med isbiter.

1 kommentar

  1. tinefisfood says

    Gu så gott!
    Vad länge håller saften i kylen?
    Tänkte om man kan göra en sats och dricka under några veckor…

    Liker

Legg igjen en kommentar