Egg
Legg igjen en kommentar

Portobellosopp med posjert egg

Jakter du på en erstatning for brødskiva, er portobellosoppen et genialt alternativ. Portobellosoppen har en kraftig og markant smak og er svært populær blant soppelskere. Den fyldige soppen er et bra alternativ når du savner noe å ha under eggene.

Portobellosopp med posjerte egg (til 1)

1 portobellosopp
2 egg
Salt og pepper
Eddik, 7%
Olivenolje
Salat og reddiker

Varm opp stekeovnen til 200 grader. Skjær av stilken på soppen. Legg soppen med hatten opp på et stekebrett. Dryss over salt, pepper og litt olivenolje. Sett soppen øverst i ovnen og la den steke i 10 minutter før du vender soppen og lar den steke i ti minutter til.

Posjert egg: Kok opp vann med salt og eddik i en kjele. Knekk ett og ett egg i en kaffekopp eller øse, som er smurt lett med olje. La eggene gli forsiktig fra koppen/øsen over i vannet. Prøv å samle hviten rundt plommen etter hvert som den stivner. La eggene trekke til hviten er fast, ca 4 minutter.

Server soppen med posjerte egg, litt salat og reddiker samt et dryss sort pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s