Fisk
Legg igjen en kommentar

Pad thai-inspirerte risnudler og reker

Det er ingen tvil om at matlagingen er sterkt inspirert av Asia og Mexico for tiden. Det finnes så mye godt å lage, med så mange gode smaker. I forrige uke laget jeg en pad thai-inspirert middag med risnudler og reker. Er risnudler paleo da, tenker du kanskje? Nja.. Det er de nok ikke. Jeg har valgt å inkludere noe ris i kostholdet mitt, og risnudler er et fint alternativ til vanlige nudler ettersom de er glutenfrie og lavFODMAP.

Pad thai-inspirerte risnudler og reker (til 2)

Tilbered risnudler etter anvisning på pakken. Risnudler fås i større matbutikker, men det billigste er å kjøpe de i en internasjonal matbutikk som A-marked i Oslo. Risnudler skal ikke kokes, men legges i en kjele med varmt vann og lokk over til de har fått ønsket konsistens.

150 gram tilberedte risnudler
150 gram ferdigpillede reker
1 vårløk
1 «tommel» ingefær, finhakket

1 chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss fiskesaus
2 ss sriracha
Olivenolje

Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme. Ha i vårløk, hvitløk, chili og ingefær og la det frese et par minutter. Tilsett fiskesaus og la det frese et minutt til. Ha i reker og risnudler og stek videre i et par minutter. Til slutt har du i sriracha – ha gjerne i mer om du vil ha det spicy. Avslutt gjerne med noen korianderblader og noen dråper limesaft.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s