Suppe
Legg igjen en kommentar

Kremet blomkålsuppe

I går lagde mannen min tidenes blomkålsuppe. Den var fyldig og nydelig kremete. Hemmeligheten bak suppen: poteter for stivelse, eggeplommer for konsistens og fyldigere smak, og til slutt hvitvinseddik for smaken.

Vet du hvor mye syren i eddiken har å si for smaken? Veldig mye! Har du noen gang laget supper eller sauser og uansett hvor mye du krydrer de, så smaker de litt blæ? Da mangler det syre for å balansere smaken. Ha opp i litt hvitvinseddik eller sitronsaft og smaken hever seg flere nivåer.

Kremet blomkålsuppe

1 stort eller 2 små blomkålshoder, delt i buketter
1 purreløk, grovhakket
2 hvitløksfedd uten skall
2 poteter, skrelt og delt i fire
1 liter kraft eller buljong
1 ss hvitvinseddik
2 eggeplommer
Salt og pepper
1 dl fløte (hvis du tåler meieriprodukter)
150 gram bacon
1 ss smør

Kok blomkålbukettene, purreløken, hvitløksfeddene og potetene i kraften/buljongen til alle grønnsakene er møre, ca. 20-30 minutter. Mos suppen med en stavmikser og la den kjøle seg ned noe før du tilsetter hvitvinseddik, eggeplommer og ev. fløte. Suppen må ikke koke etter at eggeplommene og fløten er tilsatt. Smak til med salt og pepper.

Skjær bacon i mindre biter og sprøstek i smør på sterk varme.

Server suppen med bacon, hakket persille og litt olivenolje (har du trøffelolje er det enda bedre!).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s