Kjøtt
Legg igjen en kommentar

Tacolicious tacofest

Da vi var i California spiste vi mye god taco – mye! En av de beste tacoene vi spiste var på den anerkjente Tacolicious i San Francisco. Der fikk vi servert digg taco med virgin mojitos ved siden av. I går var det duket for vår egen tacofest hjemme, inspirert av Tacolicious, med pork carnitas, guacamole, mangosalsa og hjemmelagde maistortillas.

Husk at du må begynne dagen i forveien med å marinere kjøttet.

Hjemmelagde maistortillas

Jeg vet ikke med deg, men jeg blir svært lite fristet av de ferdige tortillaslefsene som finnes på butikken. Magen min liker de heller ikke og reagerer svært opprørsk etterpå. Det er grunnen til at jeg ikke har spist ferdigtortillas på flere år. Å lage egne tortillas er litt tidkrevende, men det er verdt det – både smaksmessig og magemessig.

3 dl maismel
1/4 ts salt
2 ts olivenolje
2 dl varmt vann

Bland sammen maismel, salt og olje i en bolle. Hell det varme vannet forsiktig over melblandingen mens du rører med en sleiv inntil melblandingen formes til en ball. Dryss litt maismel på bordet og elt deigen i et par minutter før du pakker den inn i plast og lar den stå i 30-60 minutter.

Fordel deigen i 12 biter. Ta en bit og legg den mellom to ark med bakepapir eller plastfilm. Trykk ut deigen med hendene til du får ønsket størrelse på tortillaen. Stek tortillaen på middels sterk varme til den får brune flekker på begge sider. Legg de ferdigstekte tortillaene under et bakeklede for å holde de varme.

Pork carnitas

Dette er en oppskrift fra Tacolicious på deres pork carnitas, en slags pulled pork variant til taco.

1 kg benfri svineskulder, nakke eller annet svinekjøtt som kan langtidsstekes
1 løk, grovhakket
3 knuste hvitløksfedd
3 ss brunt sukker 
1,5 ts havsalt
1,5 ts oregano
1 laurbærblad
2 ss appelsinjuice
2 ss sitronjuice
1 dl svinefett eller olje
3 ss olje

Legg kjøttet i en gryte med lokk. Tilsett løk, hvitløk, sukker, salt, oregano, laurbærblad, appelsinjuice og sitronjuice og vend kjøttet i blandingen. Dekk til og ha i kjøleskapet i 12-24 timer. La kjøttet nå romtemperatur før du begynner å tilberede det.

Varm opp svinefett eller olje i en kjele. Hell fettet over kjøttet, dekk til med lokk og la det småkoke i 3 timer eller til kjøttet enkelt kan dras fra hverandre med to gafler.

Ta kjøttet ut av gryta, fjern ev. store fettrander og riv opp kjøttet med to gafler. Varm opp litt olje i en stekepanne og stek kjøttbitene til det er sprøtt på alle sider.

Guacamole

1 avokado
1 fedd hvitløk
1/3 chili
En neve frisk koriander
2 cherrytomater
Saft fra 1/2 lime
Salt og pepper

Mos ingrediensene sammen med en stavmikser.

Mangosalsa

1 mango
1/2 chili

Mos sammen med en stavmikser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s