Bakst
Comments 4

Sjokolademuffins

I dag er den store forberedelsesdagen før vi i morgen setter oss på flyet og reiser avgårde mot solkysten i USA. Som vanlig får lillefrøken velge noen godsaker å ha med på flyet, og denne gangen var det mine sjokolademuffins som ble valgt. Denne oppskriften bruker jeg svært ofte, og den er alltid en suksess!

Sjokolademuffins (8 store muffins)

100 gram mørk sjokolade
100 gram smør (kan byttes ut med ghee eller kokosolje)
5 egg
1 dl lønnesirup eller honning (ev. kokosblomstsukker)
0,75 dl kokosmel
0,5 dl kakaopulver
1 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts natron
En klype salt

Smelt sjokolade og smør over en kjele med varmt vann (pass på at det ikke koker).

Pisk egg og sirup sammen til eggedosis. Sikt inn kokosmel og kakaopulver og rør til en jevn røre. Ha i den smeltede sjokoladeblandingen, vanilje, salt og natron. Rør til du har en jevn og luftig røre.

Hell blandingen i muffinsform, fyll 3/4 av formene ettersom de ikke hever noe særlig. Stek på 170 grader i 30 minutter. La muffinsene kjøle ned før du har på pynt. I dag var det tørkede bringebær som ble drysset over som pynt.

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s