Bakst
Legg igjen en kommentar

Steinalderbrød med kylling og eplevinaigrette

Har du sett at Regal har lansert en ny brødblanding, nemlig steinalderbrød? Brødblandingen er helt uten mel og gjær, inneholder kun frø og nøtter, og tilsettes egg og olje.

Jeg er ikke uten videre tilhenger av erstatningsprodukter, men det er mange som av ulike årsaker ønsker å redusere brødinntaket og synes det er vanskelig. Da kan steinalderbrød, eller frø- og nøttebrød, være til god hjelp – det var det i hvert fall for meg.

Det er kanskje mange som reagerer på navnet: steinalderbrød. Og nei, det er ingen som tror at de spiste dette i steinaldertiden, men «steinalder» har blitt en betegnelse for et kosthold bestående av naturlig mat, med få eller ingen kornprodukter.

Jeg var så heldig å få teste ut brødet før lansering og kan virkelig anbefale produktet. Jeg har derfor laget to forslag til hvordan du kan lage smakfulle skiver av steinalderbrødet. Den første får du her, en variant med kylling og eplevinaigrette. En deilig søt og syrlig kombinasjon på skiven.

Steinalderbrød med kylling og eplevinaigrette

Steinalderbrød
1 kyllingfilet av god kvalitet (gjerne økologisk) i skiver
Olivenolje
Fenikkel, revet
Reddik, i skiver
Grønt eple, skiver delt i to

Vinaigrette:
½ dl olivenolje
1 ss eplesidereddik
½ sjalottløk, finhakket
1,5 ts honning
½ ts sterk sennep
Salt og pepper

Begynn med å lage vinaigretten. Bland sammen alle ingredienser med unntak av olivenoljen. La blandingen stå minst 10 minutter før du blander inn oljen.

Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Stek begge sider i en varm stekepanne med olje til du får en gyllen stekeskorpe. Ha kyllingfileten inn i ovnen på 160 grader til den når en kjernetemperatur på 64 grader. La kyllingfileten hvile ti minutter før du skjærer den i skiver.
Anrett skiven med kylling, epleskiver, redikker og revet fenikkel. Dryss over vinaigrette ved servering.

Jeg har noen poser med brødblanding til overs, så ønsker du å få tilsendt en pose kan du sende en e-post til torunn@paleomat.com. Jeg gir bort så lenge jeg har poser.

Innlegget er sponset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s