Frokost
Comments 2

Nøttegranola

Det er egentlig ikke så mye hokus pokus bak det å lage sin egen granola. Det er bare å finhakke litt nøtter og frø, vende det inn i litt honning og bake i ovnen.

Hva slags nøtter du velger og i hvilke mengder utgjør kanskje den store forskjellen, både i smak og pris. Du kan velge dyre nøtter som pekan og macadamia eller billigere nøtter som mandler og hasselnøtter.

Jeg er utrolig glad i pekannøtter, og i denne müsliblandingen finner du pekan, hasselnøtter, mandler, cashew, gresskarfrø, chiafrø og kokosflak. Du kan variere i det uendelige med tørket frukt, andre nøtter, appelsinskall og så videre. Varier også hvordan nøttene er kuttet opp; grovhakket, finhakket og i skiver.

1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
1 dl cashewnøtter
1/2 dl pekannøtter
1/2 dl gresskarfrø
1/4 dl chiafrø
1/4 dl kokosflak
1/4 dl honning
1/4 dl eplejuice
1/2 ts salt
1 ts vaniljepulver

Hakk opp nøtter i forskjellige varianter. Ha nøttene i en bolle og tilsett frø og kokos. Bland sammen eplejuice, honning, salt og vanilje. Hell væsken over nøttene og bland godt – bruk hendene.

Fordel blandingen på en stekeplate med bakepapir. Sett inn i ovnen på 160 grader. Bak i 10 minutter, deretter rører du i blandingen. Bak videre i 10 minutter før du rører igjen i blandingen. Deretter baker du i 4-5 til eller til blandingen har fått en fin gyllen farge. Pass godt på så den ikke blir brent!

En liten fotnote. Nøtter kan tilføre litt mer omega-6 fettsyrer enn du ønsker å ha i kroppen, så nyt nøttegranola med måte. Du kan også bløtlegge og aktivere nøttene på forhånd for å bryte ned fytinsyrer i nøttene. Les gjerne mer om det hos Melissa.

DSC_3543

Nøttegranola med grønn smoothie og ferske fiken

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s