Bakst
Legg igjen en kommentar

Pære- og ingefærmuffins

På søndag var det morsdag. Vi pleier ikke å markere sånne dager, men lillemor hadde andre planer. Jeg våknet rett før ni til lydene av hvisking og tisking på kjøkkenet. Så jeg bestemte meg for å bli liggende. Noen minutter senere hører jeg små føtter som kommer tassende opp trappen og et glass som klirrer. «I dag har alle mammaer bursdag», forteller hun meg og overrekker et glass med udefinerbar væske. «Det er en overraskelsesdrikk». Jeg tør så vidt å smake, for hennes drikkeeksperimenter pleier å involvere alle de ekleste tingene hun kan finne på kjøkkenet. Men denne gangen var målet hennes å gjøre mammaen glad. «Det er alt det du liker, mamma. Kaffe, kakao, sukker og salt.» Det kunne ha smakt godt, men kaffen var filtermalt kaffe blandet med kaldt vann. Jeg tror det var ganske tydelig at det ikke falt i smak, for med ett snudde hun og løp ned trappen. Noen minutter senere kom hun tilbake. «Nå, mamma. Nå smaker det godt.» Kakao, melk og sukker. Mye sukker. Og det smakte ikke så verst. «Men kanskje litt mye kakaopulver, eller hva mamma?»

Senere på dagen etter å ha brukt halvannen time på å finne skiutstyr, konkluderte vi med at det ene paret lå i barnehagen og det andre hos naboen som er utenlands. Så da ble det ingen skitur. Men det ble muffins, og de smakte godt!

Pære- og ingefærmuffins (ca. 8 store eller 12 små)

2 dl pærepuré (jeg var lat og kjøpte babymat på glass i stedet for å koke egen)
4 egg
1/2 dl smeltet kokosolje eller smør
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss honning eller lønnesirup
1 dl kokosmel
1 ts malt ingefær
1/2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts natron
En klype salt

Bland ingrediensene sammen og fordel røren i muffinsformer, 2/3 fulle. Stek på 175 grader i 15-20 minutter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s