Fisk
Legg igjen en kommentar

Sprøstekte skreikjaker med tartarsaus

Å vokse opp i et hjem hvor begge foreldre jobber med fisk og hvor nydelige fiskeretter serveres tre ganger i uken, har virkelig påvirket matvanene mine i positiv retning. Jeg har alltid likt fisk, og jo eldre jeg blir jo mer setter jeg pris på et godt fiskemåltid. Hvert år gleder jeg meg til skreisesongen, og nå er den endelig her! Fremover skal jeg nyte eksklusive skreifileter, kjaker, tunger og rogn. Vi er jammen heldige som har tilgang på denne magiske råvaren.

I går laget jeg sprøstekte skreikjaker som jeg dyppet i hjemmelaget tartarsaus – rett og slett nydelig!

Til 1 person:
Skreikjaker:
5 skreikjaker

1 egg
1 dl mandelmel
Salt og pepper
Olje som tåler sterk temperatur

Tartarsaus:
1 hardkokt egg, grovhakket

1 ss finhakket persille 
1 ss finhakket sylteagurk
1/2 ss finhakket kapers
1/2 ss finhakket løk
50 g majones
1 ss lake fra sylteagurk
Salt og hvit pepper

Visp sammen egg i en skål og ha mandelmel tilsatt salt og pepper i en annen. Dypp skreikjakene først i eggblandingen og deretter i mandelmelet. Stek i rikelig med olje på høy temperatur til kjakene er gylne på begge sider.

Bland sammen egg, persille, kapers, sylteagurk og løk.
Tilsett majones og rør inn lake fra sylteagurken til du får en tykk, men smidig saus.
Smak til med salt og hvit pepper.

Server sammen med en frisk salat med reddiker og strimlet fenikkel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s