Livsstil
Comments 15

Hipp hurra for bursdagsfeiring

I går feiret vi bursdag i paleomat-hjemmet, og som i bursdager flest stod det mye godt på menyen – noe bestemt av bursdagsbarnet og noe av meg. Det vi derimot ikke hadde på menyen, men som gjerne forventes i en bursdag, er brus, godteri og cupcakes. Jeg vet at mange foreldre er på jakt etter litt bedre alternativer i barnebursdager, og håper dette innlegget kan være til inspirasjon.

Helt sukkerfri var ikke bursdagen, for det er ikke et mål i seg selv. Men barna fikk spennende og eksotiske smaksopplevelser med lekre fruktspyd og hjemmelagede smaker av ekte vanilje.

IMG_5865

En frostiskake stod høyt på ønskelista, og jeg var sånn ca. verdens kuleste mor i går. Iskake av hjemmelaget vaniljeis med nøttebunn. Topplokket er et tynt lag sukkerpasta.

For noen vil kanskje mene at ting er litt annerledes hjemme hos oss siden vi ikke har brus og godteri, men for oss er dette helt normalt. Og for frøkena vår blir det mer og mer tydelig at alle hjem har forskjellige regler og vaner. Noen får hoppe i sofaen, andre ikke. Noen får rape ved middagsbordet, andre ikke. Noen spiser kjøtt, andre ikke.

DSC_3292

Siste rest av frukt»cupcakes» servert med hjemmelaget vaniljesaus som var svært populært. Vaniljesausen er ifølge flere av jentene mye bedre enn den fra butikken.

Jeg skal likevel innrømme at det er litt spennende å arrangere barnebursdag uten cupcakes, brus og godteri, nettopp fordi barna har forventninger til det ene og det andre, og det er kanskje derfor jeg legger litt ekstra arbeid i å gjøre det vi serverer ekstra spennende. For eksempel ved å gjøre frukten ekstremt lekker og uimotståelig.

Frukten er formet ved å bruke Get Pop Chef-former kjøpt på Traktøren. Noe av frukten ble tredd på spyd og festet i en potte med blomsterskum, som ble en stor wow-faktor ved bordet. Resten av frukten ble dandert i cupcakesformer og servert med hjemmelaget vaniljesaus ved siden av.

DSC_3283

Til å drikke hadde vi «brus» (Farris og eplejuice), eplejuice og vann, og i stedet for fisking av godteposer hadde vi skattejakt. Tre mystiske skattekart viste veien til en glinsende kiste med én gullpenge til hver og falske tatoveringer – kjempesuksess!

Og hvordan gikk det? Fikk vi noen kommentarer på at vi ikke hadde brus, godteri og cupcakes? Nei, jentene var storfornøyde og storkoste seg med det vi hadde. Jeg prøver heller ikke å lage noe oppstyr rundt det vi ikke har på bordet, men fokuserer heller på alt det lekre vi har.

DSC_3299

Og så litt popcorn til slutt. Popcorn blir ekstra kult når det kommer i kule begere. Popcornbegerne er kjøpt på TGR.

Det var alt fra gårdagens bursdag. I dag er det tid for familiefeiring og 22 personer rundt bordet, så nå bare håper jeg at vi har handlet nok mat….!

15 Comments

 1. mariesmat says

  Så lekkert! Og så bra at du tenket utenom boksen når det gjelder hva man serverer i barnebursdager!

  Liker

 2. Anette says

  Du er virkelig en inspirasjon! For et utrolig lekkert selskapsbord, og sunt i tillegg 🙂
  Vi spiser også paleomat og skal definitivt ha en sunn bursdag for datteren vår når den tid kommer 🙂 Hun er bare 5 mnd nå, så 🙂

  Liker

 3. Rita says

  Hei! Takk for bursdagsideer:) Og så deilig den iskaken så ut! God ide!! Men hvordan fikk du laget Frosttopplokket og pynten? Eller er det kjøpt et sted?

  Liker

 4. Marianne says

  Fantastisk fine kake- og fruktvarianter! Kan jeg spørre hvor du har fått tak på frostbildet på iskaken? Har ei som blir seks om noen uker, som ønsker seg frostkake..😁❄️💙❄️💙

  Liker

 5. Ser godt ut! Mine fikk det settet til jul de også og planla med en gang å bruke det til bursdagen 🙂 Her har vi hatt kake til bursdagene, men også frukt og vann, juice eller bris til drikke (mange av barnehageungene liker ikke brus uansett). Har to ganger kjøpt inn godteposer «i tilfelle», men det har verken blitt tid til å fiske eller kommet noen spørsmål om det. Så det at det trenger å være så mye sukker i barnebursdager tror jeg er noe vi voksne innbiller oss.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s