Fisk
Comments 2

Stekt torsk med marinerte rødbeter

Det er noe helt eget med rødbeter. Bare å tenke på kombinasjonen salt og rødbeter gir meg vann i munnen, og når jeg spiser det er det som om det er fest i hele kroppen. Er det vanlig å føle det slik eller er jeg rar? Vel, uansett. Rødbeter i kombinasjon med torsk er også med på å heve en ganske smakløs fisk, og gir deg fest på tallerkenen.

Lag gjerne rødbetene dagen i forveien dersom du skal lage middag i all hast på en hverdag. Rødbetene smaker dessuten bedre etter å ha ligget litt i marinaden.

Til 2 voksne:
500 gram torskefilet
Salt og pepper

2 store rødbeter eller 4 små
Grovt havsalt
2 ss balsamico
2 ss olivenolje
1 ts timian
1 finhakket sjalottløk

Skrell rødbetene (bruk hansker eller pose, så slipper du å se ut som en massemorder på jobb dagen etterpå), del dem i mindre båter og ha i ildfast form. Dryss over grovt havsalt og olivenolje og bak på 180 grader i 30-45 minutter (avhengig av størrelsen på rødbetene). Lag marinade av balsamico, olivenolje, timian og sjalottløk. Når rødbetene er klare, heller du marinaden over rødbetene og lar dem stå litt for å trekke til seg smakene.

Ha salt og pepper på torskefiletene og stek på middels sterk varme i smør eller olje, ca. 2 minutter på hver side.

Jeg serverte også ertepuré og poteter ved siden. Litt erter er kokt i vann og most med blender sammen med et hvitløksfedd.

2 Comments

  1. Marianne says

    Å så mye godt du lager. Stor hjelp og inspirasjon for meg som plutselig må bytte kosthold. 🙂 ser jo at dette skulle jeg ha gjort for lenge Siden.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s