Fisk
Legg igjen en kommentar

Stekt laks med sautert spinat

Hver gang jeg spiser stekt laks med sautert spinat så tenker jeg på bryllupsreisen min i Miami. Det var der jeg ble hektet på denne retten – de serverte den overalt. De er jo rimelig helsebevisste (les: kroppsfikserte) i Miami, så dette var vel alle restauranters sunne alternativ. Uansett er det veldig godt og næringsrikt. Dessuten er det raskt å lage og det er aldri feil.

Hemmeligheten bak en god laksemiddag er å bruke masse olivenolje i panna. Om du vil prøve noe skikkelig godt så kan du prøve å posjere laks i en kjele med olivenolje. Romtemperer fisken før posjering. Varm opp kjelen til 50 grader. Ha i fisken og la den trekke i 25 minutter. Pass på å la oljen holde 50 grader hele veien. Resultatet er en mør og saftig tekstur på fisken som du ikke kan oppnå med noen annen metode. Men i dag nøyer vi oss med pannestekt laks.

Laks
Salt og pepper
Olivenolje

En pose spinat
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
Olivenolje

Laksen saltes og pepres og stekes på middels temperatur på begge sider i en panne med rikelig med olivenolje. Fisken skal være rosa i midten.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha en klunk olivenolje i en kjele på middels sterk varme og ha i hvitløk og sjalottløk. Tilsett spinaten. Vend spinaten i panna mens den sauterer til den har falt sammen.

Server med litt koriander og sitronbåt til å kryste over laksen og spinaten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s