Fisk
Comments 2

Het fiskeform med karri og kokosmelk

Noe av det beste jeg spiser er fisk. Dessverre er resten av familien min ikke like begeistrede som meg, og derfor blir det altfor sjeldent laget fisk i dette huset. Denne fiskeformen er basert på en oppskrift fra Jamie Olivers fantastiske «Comfort Food». Den er het, smakfull og veldig veldig god.

Fiskeform med karri og kokosmelk

4 fedd hvitløk
1 fersk chili
1 ts karri
1,5 ts brune sennepsfrø

2 store egg

2 sjalottløk
3 cm fersk ingefær
1 ts gurkemeie
1 boks kokosmelk
Stor neve babyspinat
Skall fra en halv sitron
4 cherrytomater

300 gram laks
300 gram torsk
20 pillede reker

Kok 2 egg i 7 minutter og flytt de deretter over i kaldt vann.

Finhakk hvitløk og chili (med frø) og ha i en stekepanne på middels varme med en god klunk olivenolje, karri og sennepsfrø. Stek til hvitløken er gyllen. Sett til side i en egen skål.

Finhakk sjalottløk og ingefær og ha i pannen sammen med gurkemeie. Bland inn halvparten av blandingen med hvitløk og chili som du satt til side samt kokosmelk, skallet fra en halv sitron og babyspinat. Kok opp og rør om til spinaten har sunket.

Hell sausen over i en ildfast form. Grovhakk cherrytomater, del eggene i fire og ha i sausen. Skjær fisken i store biter og legg dem opp i sausen til slutt sammen med rekene.

Stek på 180 grader i en halvtime.

Før servering fordeler du resten av hvitløk og chiliblandingen over fiskeformen. Server gjerne sammen med kokte poteter.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar