Bakst, Oppskrifter
Legg igjen en kommentar

Mørke og saftige browniemuffins

I helgen var det igjen tid for å bake til det store julemarkedet i barnehagen. Valget falt på ulike typer muffins, både allergivennlige og tradisjonelle muffins. For lillemor var det vanskelig å forstå hvorfor vi måtte levere fra oss alle disse godsakene, derfor tok vi en ny muffinsrunde i dag. Resultatet ble de beste muffinsene vi har laget, vel – kanskje noen sinne? Mørke, kraftige og saftige, basert på en brownieoppskrift. For min frøken, som er vant til å spise 86% sjokolade, så er de overhodet ikke for mørke. Men jeg tror ikke jeg ville servert disse i et barneselskap, etter å ha sett altfor mange mørke kakestykker bli liggende igjen på tallerkenen tidligere. Da kan man eventuelt bytte ut den mørke sjokoladen med en lysere sjokolade.

Det skal sies at sjokoladekremen er langt fra «paleo», men det er jo i utgangspunktet ikke muffinsene heller (ei heller noen som helst andre muffins og kaker, med unntak av middagsmuffins, da..). Paleo handler om å spise naturlig og næringsrik mat. Men om du først skal servere søtsaker, så er denne oppskriften et fullverdig alternativ, uten nøtter, melk og mel.

Browniemuffins

(Denne oppskriften kan også brukes til å lage en hel brownie. Da steker du på 170 grader i 25 minutter)

85 gram mørk sjokolade
100 gram smør (kan byttes ut med ghee eller kokosolje)
5 egg
1 dl lønnesirup eller honning (ev. kokosblomstsukker)
0,75 dl kokosmel
0,5 dl kakaopulver
1 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts natron
En klype salt

Smelt sjokolade og smør over en kjele med varmt vann (pass på at det ikke koker).

Pisk egg og sirup sammen til eggedosis. Sikt inn kokosmel og kakaopulver og rør til en jevn røre. Ha i den smeltede sjokoladeblandingen, vanilje, salt og natron. Rør til du har en jevn og luftig røre.

Hell blandingen i muffinsform, fyll 3/4 av formene ettersom de ikke hever noe særlig. Stek på 160 grader i 20 minutter. La muffinsene kjøle ned før du har på pynt.

Sjokoladekrem

100 gram romtemperert smør eller ghee
200 gram melis eller sukrinmelis
1 ss kakaopulver
1 ts vaniljeekstrakt

Rør sammen ingrediensene til du har en fin smørkremkonsistens. Pass på å ikke røre så lenge at det skiller seg.

IMG_2571

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s