Fisk, Oppskrifter
Comment 1

Five spice kamskjell med søtpotetmos

Five spice er en kinesisk krydderblanding som passer til stort sett alt av kjøtt og fisk, og finnes i mange varianter. Den mest vanlige blandingen er stjerneanis, kinesisk kanel, nellik, fennikel og sichuanpepper. Den er dessuten min nye hangup og brukes på mye av det jeg lager om dagen – ja, jeg har lett for å bli hekta på ting.

Kamskjell er noe av det beste jeg vet og det er perfekt mat til travle ettermiddager. Her kan man lage søtpotetmosen og krydre kamskjellene kvelden i forveien, og bare steke kamskjellene. Voila – middag på ti minutter.

Kamskjell med five spice 

500 gram kamskjell (gjerne ferske, men frosne går selvsagt også bra)
3 ss olivenolje
2 ts five spice
Salt og pepper

2 fedd hvitløk
1/2 chili
Koriander
Smør

Lag krydderblanding ved å blande olivenolje, five spice, salt og pepper. Snitt ruter i kamskjellene (ca. halvveis gjennom). Ha krydderblandingen i en pose og legg kamskjellene opp i. Rist forsiktig på posen for å få krydderblandingen vendt inn i kamskjellene. La det stå i min. 30 minutter eller natten over.

Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Ha kamskjellene i pannen og stek først 3-4 mniutter på den ene siden, og deretter 1 minutt på den andre siden.

Ta stekepannen av varmen og tilsett 1 ss smør i pannen, Dryss finhakket chili og knust hvitløk over kamskjellene. La det hvile til alt smøret har smeltet. Server kamskjellene og sjyen med søtpotetmos og hakket koriander.

Søtpotetmos

2 store søtpoteter uten skall, delt i mindre biter kokes møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. Tilsett 2 ss smør, 1 ts timian og 1/2 ts salt og mos med en stavmikser.

1 kommentar

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s