Kjøtt, Oppskrifter
Legg igjen en kommentar

Chili con carne

Det begynner så smått å nærme seg den tiden på året. Den tiden hvor det er varme gryteretter og supper som gjelder. Jeg synes høsten er fantastisk. Tilgangen på kortreist mat er uendelig og naturen bugner av gratis mat. Forrige helg tilbragte vi på en av DNTs ubetjente hytter ved Vassfaret. Der fikk vi tre deilige dager med så å si ingen forstyrrelser fra omverden. Dårlig dekning, ingen lademuligheter og ingen TV. Vann hentet vi fra en bekk og doen var av type utedo. Det sistnevnte krevde utallige overtalelser mot lillemor for å få henne til å sette seg der, men det gikk til slutt! Utenfor bugnet det av blåbær, tyttebær og sopp, i tillegg til at vi kunne fiske ørret (men fikk ikke noe napp denne gangen).

Til helgen bærer det ut på tur igjen, denne gangen nord i Nordmarka hvor vi skal ha 1 natt i telt og 1 natt i ei ubetjent DNT-hytte. Jeg kan på det sterkeste anbefale et medlemskap i DNT.

Denne gryteretten er en variant av chili con carne, med regnbuegulrøtter i stedet for bønner. Smaker deilig på en kald ettermiddag og kan fint tas med på tur.

Chili con carne

500 gram kjøttdeig
300 gram gulrøtter
1 løk
400 gram hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 tørket eller fersk chili
1 ts cayennepepper
1 ts spisskummin
1 ts oregano
Salt og tabasco etter smak

Stek kjøttdeigen i en gryte med en god klunk olje. Ha i løk og gulrøtter og fres i noen minutter til. Tilsett tomater, tomatpuré og krydder. Bland godt sammen og smak til med salt og tabasco. Til slutt har du i chilien. Ha på lokk og la gryta stå enten på svak varme på platen eller ha den inn i ovnen på 125 grader i 1 time.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s