Bakst, Oppskrifter
Comments 2

Paleo Kitchens banansjokobrød

Hei igjen! Nå er det noen dager siden sist!

Jeg har vært en tur på Island for å delta i mine kjære besteforeldres begravelse som døde med kun fem dagers mellomrom. Det er selvsagt uendelig trist å miste dem, men det finnes også mye vakkert i en historie om et ektepar som var så forelsket i hverandre at de ikke kunne leve uten hverandre.

10616066_10154517143265254_1456116982747208607_n

Fra toppen av fjellet med utsikt mot Álftavatn.

Mens jeg var på Island tok jeg også en liten fjelltur. Islands mest populære rute «Laugavegurinn» ble fullført på tre dager. Easy peasy for mange muligens, men for meg er det en stor personlig seier i en slik tur. Ikke bare fordi jeg dro helt alene på tur, men også fordi jeg greide å gå en krevende rute på 55 km med 15 kilo på ryggen. Jeg er stolt og glad for å ha en sterk og frisk kropp som tillater meg å gjøre dette.

Til helgen bærer det på fjellet igjen. Jeg skal egentlig løpe Viking Race, men helgens villmarkstur med tilhørende breelvekrysninger, hagl og storm har gitt meg en kraftig forkjølelse. Så nå er det ro og stillhet som teller og da er jo en liten fjellhytte perfekt!

Når vi er ute på tur, lager jeg alltid lillemors favoritt turmat: banansjokobrødet fra Paleo Kitchen. I dag ble det laget for n’te gang, og er klart til å pakkes i tursekken.

Paleo Kitchens banansjokobrød

4 modne bananer
4 egg
1/2 dl smeltet smør eller kokosolje
1 dl lyst mandelsmør
1 dl kokosmel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
1 klype salt

Sjokoladeblanding:
2 ss smør
2 ts kanel
35 gram mørk sjokolade
1 ss honning

Mos bananer, egg, smør og mandelsmør i en blender eller med en stavmikser. Tilsett kokosmel, bakepulver, vaniljeekstrakt og salt. Rør til du har en jevn røre.

Hell røren over i en brødform. Lag sjokoladeblanding. Bland sammen smør, kanel, sjokolade og honning. Smelt og bland sammen ingrediensene over et vannbad. Hell sjokoladeblandingen over røren i brødformen og vend inn sjokoladen med en kniv.

Bakes på 175 grader i 45 minutter.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s