Dessert, Frokost, Oppskrifter
Comments 10

Nydelige vafler

Det er en tradisjon at når pappaen er bortreist, så spiser jentene vafler til frokost. Og i dag fikk jeg perfeksjonert vaffeloppskriften, om jeg får si det selv.

Det er nemlig én ting som er en stor utfordring når man baker uten mel og meieriprodukter: konsistensen på sluttresultatet. Du vil aldri få den samme konsistensen som «vanlige» vafler, men å få smakfulle vafler som ikke går i oppløsning så fort du tar de av vaffeljernet, bør være et minstekrav.

Og det fikk jeg til i dag. En konsistens som kan minne om vanlige vafler, som i tillegg smaker veldig godt. Og det helt uten å bruke mel, meieriprodukter eller sukker.

DSC_2129

Vafler

Våte ingredienser:
2 godt modne bananer
2 egg
3 ss lønnesirup eller honning
2 ss smeltet smør/ghee/kokosolje
1 dl kokosmelk

Tørre ingredienser:
2 dl mandelmel
1 dl grovt kokosmel (revet kokos)
2 ss kokosmel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

De våte ingrediensene blander du og moser sammen med en stavmikser. Deretter har du i de tørre ingrediensene og blander til du har en jevn røre.

Stek vafler i vaffeljernet på middels sterk varme (om du har temperaturinnstilling på jernet). Bruk stekespade i stedet for gaffel når du tar vaflene av jernet (konsistensen er skjør).

Server sammen med bananskiver og årets norske blåbær.

1 kommentar

  1. Lise says

    Hei. Må jeg bruke potetmel? Er det noe jeg evt kan bruke i stedet som er paleovennlig og lett å få tak i? Gleder meg til å lage disse, eeelsker vaffler 💜

    Liker

    • Hei! Ettersom poteter er innafor, så er potetmel i mine øyne helt ok å bruke. Et annet alternativ er tapiokastivelse, men det er ikke like lett å få tak i. Håper vaflene faller i smak 🙂

      Liker

  2. Lisa K Å says

    Jeg får en litt mer deiaktig røre, skal det være slik? Gleder meg til å smake 😀

    Liker

Legg igjen en kommentar