Kjøtt, Oppskrifter
Legg igjen en kommentar

Jakten på den perfekte hamburger

Jeg er alltid ute etter å perfeksjonere maten jeg serverer. Derfor bruker jeg mye tid på å lese kokebøker og se kokkeprogrammer. En av mine absolutte favoritter er Heston Blumenthal. Han er jo klin gærn, og lager de merkeligste matkreasjoner (du har kanskje hørt om egg- og baconisen hans?). Og hans jakt på å perfeksjonere og overraske slutter aldri å overraske meg. En vakker dag skal jeg spise på The Fat Duck!

Det er ingen tvil om at hamburgeren har fått sin renessanse i det siste. Og da snakker jeg ikke om McDonalds-burgere. Hamburgerrestauranter som lager gode gourmetburgere, laget av kvalitetskjøtt, dukker opp overalt. At hamburgeren har blitt trendy, synes jeg er litt artig.

For litt siden gjorde jeg derfor et forsøk på å lage en perfekt hamburger ved å bruke Heston-metoden. Hele prosessen med kverning og venting tok 8 timer. Resultatet ble saftige hamburgere med perfekt tekstur – absolutt verdt det!

I dag ble det en enklere variant av hamburgere, hvor vi har ivaretatt noen av prinsippene fra Heston for å få en god hamburger. Dette gjør det enkelt å servere gode hamburgere på en hverdag.

  1. Bruk kjøttdeig med fett – ikke noe karbonadedeig her i gården! Jeg bruker kjøttdeig fra Dyster Gård i Ås. Kjøttdeig med fett gir saftige burgere og du slipper å bruke bindemiddel som egg eller mel for at de skal holde formen.
  2. Bruk et lett grep og ikke klem for hardt på burgerne når du former dem, da blir de for kompakte og kan bli tørre.
  3. Bruk kun salt i blandingen. Litt pepper kan du eventuelt kverne over ved servering.
  4. Stek/grill på høy temperatur og snu hvert 20. sekund til du har en kjernetemperatur på 55 grader.

Voila! Middagen er klar! Server de saftige hamburgerne sammen med litt søtpoteter/poteter, grønnsaker og hvitløksaioli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s