Oppskrifter, Svin
Comments 2

Thaikjøttboller i kokossaus

Velkommen august! Nå er det bare noen få dager igjen før hverdagen er i gang for fullt. For mange betyr august starten på en liten opprydning i kostholdet. Selv har jeg, sammen med flere i CrossFit-boksen min, satt i gang en paleochallenge. Dette innebærer at de kommende 30 dagene er fri for blant annet alt av sukker, korn, meieriprodukter og alkohol (jeg må derfor se lengselsfullt tilbake på lange og varme sommerkvelder med rødt i glasset og noen biter mørk sjokolade).

En paleochallenge er en fin måte å komme inn i rutiner igjen. I tillegg har jeg meldt meg på både Viking Race og Toughest, og som det konkurransemennesket jeg er, må  jeg gi litt ekstra på treningsfronten fremover. Da er det ekstra viktig å sørge for at inntaket er optimalt.

Første oppskriften i august er krydrede svinekjøttboller i kokosmelksaus. En spicy og fin start på paleochallengen.

Thaikjøttboller i kokossaus

Kokossaus:

1 boks kokosmelk
2 ss red curry paste
1 ss coconut aminos
4 tørkede limeblader

Kok opp kokosmelken og curry pasten. Senk varmen ned til middels temperatur og tilsett coconut aminos og tørkede limeblader.

Kjøttboller:

Jeg har kvernet svinekjøtt fra Ramme Gård med høyt fettinnhold, derfor har jeg ikke brukt noe bindemiddel i kjøttbollene. Har du mager svinekjøttdeig kan det være en fordel å ha i et egg.

500 gram svinekjøttdeig
2 fedd hvitløk, knust
1 ts revet ingefær
1/2 vårløk, finhakket
1 neve frisk koriander, finhakket

Bland sammen ingrediensene og lag små kjøttboller. Stek bollene på middels sterk varme til de er gylne.  Ha de over i sausen og la det koke på middels varme i 10-15 minutter. Server med frisk koriander.

2 Comments

  1. Wow, dritkult at du har meldt deg på Toughest! Forloveden ville være med, men har en beinhinnebetennelse som har blusset opp, så det går ikke nå. Heier på deg 😀

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s