Bøker
Legg igjen en kommentar

Paleomat anbefaler: Book of tripe

For bare noen tiår siden så var innmat en fast del av kostholdet til nordmenn. De fleste kokebøker før 1960 inneholdt oppskrifter med innmat. Nå må du lete lenge for å finne oppskrifter med innmat. En av teoriene til hvorfor vi ikke spiser innmat lenger er bedre råd og distansering til gårdsdrift og tanken om at vi spiser dyr. Dyr som er drept for å bli mat til oss. Du trenger ikke å reise lenger enn til Sør-Europa for å møte en innmatdisk som er like stor som kjøttdisken.

DSC_2239Paleo og lavkarbokosthold får ofte negative kommentarer rundt inntak av animalske proteiner, gjerne knyttet til bærekraft og miljø. Men hvor bærekraftig er kjøttproduksjonen og inntaket når alle bare skal ha indrefileten?

Dessuten vet vi at innmat, slik som lever, er mye mer næringsrik enn musklene på dyret, og derfor for supermat å regne.

DSC_2242

Men hvordan skal man tilberede innmaten? Blant dem som er flinkest til å tilberede innmat er franskmenn. Franskmannen og kokken Stéphane Reynaud har gitt ut det som etter min mening er den vakreste innmatkokeboken noen sinne.

DSC_2245

Her finner du mange lekre oppskrifter med bruk av hele dyret samt en innføring i hvilke deler man kan bruke og hvordan man best tilbereder dem.

DSC_2247

DSC_2235Boken kan kjøpes på Amazon og passer perfekt for deg som er nysgjerrig på innmat, men usikker på hvordan innmaten skal tilberedes slik at måltidet blir en fest for alle i familien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s