Suppe
Comments 2

Gulrotsuppe med ingefær

Av og til er suppe bare skikkelig digg. En deilig varmende suppe. Noe som også er deilig er å se klokken passere 20 og at det fremdeles er lyst ute. Vips så har jeg glemt mandagens frustrasjon over tapt sovetime og trøttetryne.

Denne uken har vi ikke bare måttet lide oss gjennom trøttetryner. Hele hurven har blitt skikkelig forkjølet og lillemor måtte lide seg gjennom en kraftig ørebetennelse i går. Sjefen sjøl forlangte farmors pannekaker med blåbærsyltetøy på mellom smerteslagene. Noe denne moren gjorde et tappert forsøk på – alt for barna eller hva? Forsøket stod derimot til stryk, siden pannekakesteking viser seg å ikke være min sterke side. Jeg kan sous-vide, langtidssteke, anrette tallerkener og få enhver matgjest til å rulle av stolen og kreve rullestol hjem, men jeg kan altså ikke steke svigermors tradisjonelle norske pannekaker. Forsøkene lignet mer på terroriserte pannekaker hvor små barnefingre har vært og utført prikkedøden. Vel, vel. Jeg skal ha for forsøket samt at de siste to faktisk lignet på pannekaker, hvorpå fireåringen roser meg med oppmuntrende «se på den, mamma, nå ligner det på noe». Noe, ikke pannekaker.

Men tilbake til suppa. En deilig gulrotsuppe med ingefær er perfekt til en familie som må sove på hvert sitt soverom grunnet hosting og tett-nese-snorking. Vel bekomme!

Gulrotsuppe med ingefær

1 liter hønsekraft eller buljong
500 gram gulrøtter
1/2 purreløk
3 cm ingefær
Saften fra en appelsin
Koriander
Salt og pepper
(Rørosrømme)

Finhakk ingefær og purre og fres i en kjele med litt smør eller olje til purreen er myk. Tilsett kraft/buljong, appelsinjuice og grovhakkede gulrøtter. Smak til med salt og pepper. Server med frisk koriander og ev. litt rørosrømme.

2 Comments

 1. Hei! Mange gode og fristende oppskrifter på bloggen din! Tenkte å ha pølser til middag en dag, og kanskje prøve grønnsakssuppen din, men lurte på hvem av Grøstadpølsene du ville anbefale? (Gjerne en som ikke er for sterk i smak for en veldig ømfintlig mage..) 🙂

  Liker

  • Hei!
   Jeg er veldig glad i de sterke pølsene, men både ostepølsen og baconpølsen er gode og milde 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s