Livsstil
Comments 3

Paleomat i Barcelona

IMG_0294[1]

Endelig litt solstråler i ansiktet!

De som har meg på Instagram har nok ikke unngått å se at vi har vært på en liten miniferie i Barcelona. Et velfortjent pust i bakken for alle tre. Jeg kan ikke beskrive hvor godt det var å komme seg unna i noen dager, kjenne solen varme i ansiktet og bare puste.

Vi bodde i El Born-distriktet i en leid leilighet. El Born er en sjarmerende bydel med trange smug og høye gamle bygg. I El Born finner du også byens beste restauranter, byens største park og du har kort vei å gå til stranden.

Jeg hadde, som mange andre jeg vet om, mange dårlige matopplevelser første gangen i Barcelona. Nå har jeg vært der fire ganger og vet hva jeg gjorde feil. Jeg gikk rett inn på turistfellene i området rundt La Rambla og andre turistattraksjoner. Der finner du ikke den beste maten.

IMG_0193[1]

Se – en sjiraff!

Denne gangen var turen fylt med deilige matopplevelser, og vi smakte blant annet på den beste burgeren noen av oss har smakt før. Jeg fikk også velge et gourmetbesøk, selv om 7-retters kanskje var i meste laget for vår tålmodige fireåring.

Vi kjøpte t-banekort, men de ble ikke brukt. Vi gikk nesten en mil om dagen, og jeg er superstolt av lillemor som gikk og gikk, og satt gjennom restaurantbesøk etter restaurantbesøk. Når man reiser på storbyferie med barn, noe vi har gjort hvert eneste år, er det viktig med balanse. Derfor ble også mye av tiden tilbragt på ulike lekeplasser i byen, på akvariet og i dyreparken.

IMG_9951[1]

Under har jeg samlet sammen mine restaurantanbefalinger i Barcelona. Du kan også sjekke ut anmeldelsene mine på Tripadvisor.

Is i Barcelona

IMG_0001[1]En tur til Barcelona krever selvsagt sin is. Da er det to isbutikker jeg vil anbefale. «Snömelk» i El Born har fantastisk håndlaget iskrem. I tillegg er interiøret inspirert av Sverige (derav navnet), og de som jobber der er veldig hyggelige.

IMG_0216[1]Den neste jeg vil anbefale, dersom du reiser med barn, er Eyescream & friends i La Barceloneta. Et morsomt konsept hvor du velger to toppinger og deretter får «shavet» is i en bolle. Isen ser ut som et slags monster og brettet du får servert det på er veldig lekkert.

Cuines Santa Catarina

Cuines Santa Catarina ligger inne på matmarkedet Mercat Santa Catarina, som lå bare 5 minutter unna leiligheten vår. Matmarkedet er et ekte matmarked med et rikt tilbud av frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk.

IMG_9998[1]

Vi besøkte restauranten til vår første lunsj i området. Mannen min valgte hamburger med soppsaus, jeg tok helstekt piggvar med sauterte grønnsaker. Maten var rett og slett nydelig. Piggvaren var smakfull og perfekt stekt. Og jeg liker at den kom på varm plate, sånn at jeg kunne steke deler av den ved bordet. Hamburgeren, som forresten kom uten brød, var rent himmelsk. Nydelig kremete soppsaus, og en smakfull burger laget av svært godt storfekjøtt (jeg tipper høyrygg). Dessuten var den perfekt stekt (vi valgte medium stekt).

IMG_9986[1]

 

IMG_9995[1]

Vi valgte å komme hit for vår siste middag også. Da slo vi til med 5 retter på deling. Gratinert provoloneost, sauterte grønnsaker, ovnsbakt lam, hamburgeren og sjokodessert stod på menyen. Også denne gangen smakte hamburgeren, og resten av rettene nydelig. Stedet anbefales på det sterkeste. Det er innredet som et stort kjøkkenskap, med produkter på hyllene som dekker store deler av restauranten, urter på en urtevegg og langt og åpent kjøkken.

IMG_0354[1]

Restaurant Picnic

IMG_0213[1]Hvis du er i Barcelona på en søndag, så må du innom Picnic. Men husk å reservere bord, for her blir det fort fullt. Og det er ikke rart. En sjarmerende restaurant med hyggelige mennesker og fantastisk god brunsj. Møblene er gjenbruk, juicen serveres i syltetøyglass, kokkene lager maten i et bittelite kjøkken bak bardisken – alt er sjarmerende.

Jeg gikk for pulled pork med posjert egg, mannen gikk for eggs benedict. Begge var i ekstase over maten, mulig atmosfæren spilte en viktig rolle her, men hva gjør vel det? Hit må du bare dra!

Cafe Kafka

Etter en tur i dyreparken var vi på jakt etter en kafé i nærheten for litt enkel lunsj. Jeg googlet opp litt alternativer som førte oss til Cafe Kafka. Enkelt ble det ikke, for dette stedet hadde en av de flotteste lunsjmenyene jeg har sett på lenge. Menyen var variert med inspirasjon fra alle verdensdeler. Valget falt på to dyper dumplings; en med and, en med oksehaler, oksekjaker i rødvins- og sjokoladesaus, mannen tok fransk løksuppe og til dessert delte vi på en fruktsalat. Dumplingsene var friterte og smakte utrolig godt. And hakket bedre enn oksehalene. Oksekjakene var møre og delikate i en smakfull saus – spennende med sjokoladesmaken, det må jeg prøve hjemme. I følge min mann var løksuppen god, men ikke den beste han har smakt. Den kunne trengt litt mer kraftige smaker i kraften. Vi fikk et muggent jordbær i fruktsalaten, men ellers var den fin og kom fint dandert.

IMG_0166[1]

Stedet har veldig fin atmosfære og interiøret er utrolig lekkert. Anbefales!

IMG_0157[1]

Montiel

Så var det tid for gourmetopplevelsen vår. Montiel er i følge anmeldelsene på Tripadvisor beste restauranten i El Born-distriktet. Jeg gledet meg masse. Vi bestilte «Tasting menu», som var 7 retter inkludert 1 dessert. De har også «Gastronomic tasting menu» med 9 retter inkludert 2 desserter. Prisene var absolutt ikke ille, 50 Euro pr person for 7 retter, og 65 for 9.

Rettene var spanske/katalanske retter med ny vri. Første forrett var friterte rotgrønnsaker med en confit av iberisk svin og en blekksprutconfit. Blekksprutconfiten var fantastisk. Perfekt salt og fyldig.

IMG_0264[1]

Vi gikk videre til variasjoner av rødbete. Kokt, fromasj, skum og puré. Jeg er veldig glad i rødbeter, men denne slo ikke helt an. Fromasjen smakte nesten ingenting, skummen forsvant nesten før jeg rakk å smake på den, men de kokte rødbetene og pureen smakte godt.

Vi gikk videre til ceviche med skum av søtpoteter, korianderkaviar, kremet eddiksaus og rødløk. Dette var en smaksopplevelse utenom det vanlige og kveldens høydepunkt.

Så fikk vi servert posjert egg med gresskar og søtbrød, og videre fikk vi torskekjaker med risotto. Helt fine retter, men ingenting å rope wow over.

Kjøttretten var dielam med grønnsaker og krem av hvite bønner, en veldig god rett. «Gin & Tonic» var to sorbeter laget av akkurat det. Fint til å rense munnen før dessert.

Desserten var flott og kreativ. Den het «Origin of the truffle». Sjokoladekakedryss som representerte jorden, med to skjulte sjokoladetrøfler under. Trøflene var smaksatt med ekte trøffel. På toppen var det sjokoladesorbet og vaniljesaus. En veldig flott og god dessert.

Alt i alt må jeg sies å være litt skuffet over kvelden på Montiel. Menyen lovet godt, men jeg savnet litt magi i maten. Særlig etter å nylig ha besøkt Maaemo i Oslo. Kanskje jeg forventet for mye? Prisen var i hvert fall ikke så ille. Rundt oss var det kun amerikanere, de fleste i forbindelse med mobilmessen som var i Barcelona samtidig. De lurte nok på om vi ikke hadde gått oss vill. Lillemor var i hvert fall det eneste barnet i restauranten, og det gjaldt stort sett alle restaurantbesøk. Hun fikk derimot servert sin egen dessert av kjøkkenet, sjokoladekopper fylt med rosevannkrem. Det var en hyggelig oppmerksomhet. Servitørene var oppmerksomme, men hadde det ganske travelt.

Jeg anbefaler restauranten, men ikke forvent en gourmetopplevelse utenom det vanlige.

Vi besøkte også Tapeo, men den anbefaler jeg ikke, og så hadde vi en enkel amerikansk middag på Bernie’s Diner.

Nå kjenner jeg at jeg vil tilbake og spise mer, prøve flere restauranter. Har du noen tips jeg bør ha med meg til neste gang?

 

3 Comments

  1. Vilde Juul says

    Tror jeg må dra til Barcelona til sommeren, jeg. Dette virket veldig fristende!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s