Kjøtt
Legg igjen en kommentar

Sennepsmarinert ribbestek

Buongiorno! Ukene flyr forbi og med den hektiske tiden på jobb, blir det lite tid til blogging. Jeg skal prøve å få lagt ut et innlegg hver helg, men det er viktig å ha anledning til å hvile i hektiske tider. Balanse er et nøkkelord.

Fryseren vår begynner for øvrig å fylles opp igjen. Vi har fått 27 kg av det nydeligste kalvekjøttet fra Dyster Gård og neste uke får vi en hel gris fra Ramme Gård. Grisen skal vi dog dele med fire andre, så totalt blir det vel 15 kilo igjen til oss.

Ukens leveranse fra Kolonihagen

Når fryseren er full av deilig kjøtt, er det ikke mye som må handles på butikken. Vi har likevel valgt å forenkle hverdagen og har på nytt blitt abonnenter hos Kolonihagen. Så hver uke får vi nå levert økologiske grønnsaker, frukt, meierivarer og egg på døra. En forenkling av hverdagen, og dessuten er det en utfordring å ikke få velge ingredienser selv og prøve seg frem med det man får. Kvaliteten er dessuten høy, og alle meierivarene kommer fra Røros – just sayin’!

Sennepsmarinert ribbestek

Denne sennepsmarinerte ribbesteken er en av våre favoritter og du får den nydeligste sjyen. Jeg har brukt kalveribbe, men du kan bruke alt av storfe og gris.

Marinade:

2 stk gul løk
10 fedd hvitløk, rensede
3 kvister rosmarin, kun bladene
1,5 dl grov sennep
1 dl olivenolje

Bland alle ingrediensene sammen og mos med en blender.

Kutt hull i steken og gni godt med marinade over hele steken. Surr steken inn i plastfolie eller vakuumer. La den stå i kjøleskapet i 24 timer.

Romtemperer steken før du tilbereder den.

Varm ovnen til 220 grader. Legg steken i en ildfast form, hell 0,5 dl vann i formen og sett steken inn i ovnen. Etter 30 minutter reduserer du varmen til 175 grader. La steken stå til den har en kjernetemperatur på 57 grader og la den hvile i 20 minutter før servering.

Hell sjyen over i en kjele og bland i 50 gram smør, så har du den nydeligste sausen.

Server sammen med ditt favoritt tilbehør.

Buon appetito!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s