Lam
Comments 6

Langtidsstekt lammebog

Hola chicos y chicas! Den siste tiden har vært crazybananas hektisk – derav min manglende deltagelse på sosiale medier og i sosiale sammenhenger. Og sånn kommer det til å fortsette fremover, så jeg håper de fleste vil tilgi meg når jeg kommer, forhåpentligvis, hel ut på andre siden en gang i september.

Denne helgen har jeg brukt til å hvile, trene hardt, trene bevegelighet, kosemoseoverdose med familien min og spise god mat. Nydelig mat! Og som vanlig lager jeg alltid masse mat sånn at jeg kan ha med niste på jobb. I går, etter å ha spist meg mer enn mett på middag, satt jeg og gledet meg til å kunne spise lunsj i dag. Sånn har jeg det egentlig ganske ofte, for jeg elsker simpelthen mat. Noen andre som kjenner til følelsen?

Og hva stod på menyen? På lørdag hadde vi langtidsstekt lammebog á la Jamie Oliver, og i går hadde vi ølbraisert svineknoke. Gurimalla, den svineknoken var ren smak av himmel. Til dessert hadde vi hjemmelaget vaniljeis (av fløte) og jordbær kokt inn med stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. Blir ikke bedre enn det!

Det er ikke så mye igjen av lammet vårt og i helgen var det altså på tide å smake på bogen. Jeg er rimelig sikker på at dette lammet vårt er blant landets beste. Min mann er supersmaker og har problemer med å spise lam – det smaker stort sett våt ull. Men dette lille lammet vårt fra Svartskog spiser han med stor lyst.

Langtidsstekt lammebog

Lammebog, ca. 2 kg
1 bunt rosmarin
1 hvitløk, delt i uskrelte fedd
Salt og pepper
Olivenolje

Varm opp ovnen på full guffe, hos meg er det 300 grader.2014-02-01 14.00.25Skjær noen snitt på kryss og tvers i fettet på oversiden. Legg noen kvister rosmarin og halvparten av hvitløken i en ildfast form. Legg lammebogen opp på. Dryss olivenolje, salt og pepper over lammebogen. Legg på noen kvister rosmarin og resten av hvitløksfeddene. Dekk formen med aluminiumfolie og ha inn i ovnen. Senk temperaturen til 170 grader og la det stå i fire timer. Resultatet er supermørt og smakfullt lammekjøtt.

Lag saus ved å helle over sjyen i kjele og blande med litt smør. Mer enn det trenger du ikke. Server med sesongens rotgrønnsaker.

6 Comments

  1. Jeg Elsker langtidsstekt lammebog! Den siste tiden har vi laget det ukentlig. Ommmnomnom 🙂
    Ikke slit deg ut! Klem

    Liker

  2. Stå på, kjære du! Jammen godt du spiser så bra, så orker du hektiske perioder 😀

    Av og til ligger jeg i senga og gleder meg til frokosten jeg har planlagt dagen etter, så jeg skjønner godt hva du mener, haha!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s