Tilbehør
Legg igjen en kommentar

Balsamicoglaserte rødbeter

FOR en uke det har vært. På tirsdag fikk vi på jobben beskjed om at vi hadde landet vår største avtale noensinne, så her har det virkelig gått i ett! Helgen er etterlengtet og jeg har fått sovet masse. I dag skal jeg være med på et kostholdsforedrag på CrossFit-boxen min og snakke om jakten på ekte mat, og forsøke å gi noen råd til medlemmene om hvordan man kan gjøre familiekostholdet litt bedre. I tillegg til foredraget skal jeg servere en fireretters til tilhørerne – vi får håpe de liker det!

Jeg er litt hekta på rødbeter om dagen, og her kommer en oppskrift som jeg er sikker på alle liker. Rødbeter er en supergrønnsak som alle burde spise mer av, spør du meg.

Balsamicoglaserte rødbeter

4 rødbeter
Olivenolje
Grovt havsalt, nærmere 10 ss.
1 dl balsamico
4 ss honning

DSC_0038

Begynn med å saltbake rødbetene. Vask rødbetene og legg dem i en ildfast form. Hell over rikelig med olivenolje og dryss over veldig rikelige mengder med grov havsalt, nærmere 10 spiseskjeer totalt.

Bak i ovnen på 200 grader i 1-2 timer, avhengig av størrelse.

DSC_0041

Når rødbetene er møre, deler du dem i båter. Ha balsamico og honning i en varm panne og la det koke ut til du har sirupaktig lake i pannen. Vend rødbetene i laken til de har blitt glasert. Server sammen med middagen – rødbeter passer til det aller meste.

DSC_0048

DSC_0053

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s