Livsstil
Comments 4

Godt nytt paleoår?

Det har vært en betydelig økning i antall besøk de siste dagene og utifra statistikken er det mange som søker etter et kosthold å starte det nye året med. Jeg velger å anta at det er en del nyttårsforsetter ute og går (har jeg rett?).

Jakten på nyttårsdietten kan være utfordrende og forvirrende. Det finnes mange dietter der ute som lover deg å bli slankere, sterkere og lykkeligere. Detox, raw food, lavkarbo, paleo, lavkalori, Grete Roede, Dukan, LCHF, HPLC – variantene er uendelige. Felles for mange av de er at de krever kalorirestriksjoner, veiing av mat og perioder med stor sultfølelse.

Det er fire år siden jeg la om kostholdet mitt og jeg kan love deg at jeg har vært innom de aller fleste kostholdsretninger. I en liten yogaperiode av livet mitt holdt jeg på å bli veganer.

Jeg jaktet på et mirakel. Noe som kunne sende vekten ned uten at jeg måtte være sulten eller spise mat som ikke er mat. Mirakelet fant jeg i et paleokosthold med lite karbohydrater. For første gang i livet mitt klarte jeg å holde meg til en diett i mer enn 3 uker. Det er fordi paleo er et kosthold, ikke en diett. Et langsiktig og bærekraftig kosthold som lar kroppen din nyte godt av masse næring, holder deg mett hele dagen og er gunstig for å redusere fettmassen i kroppen; dersom det er et av målene.

Så om du er på jakt etter «et nytt og bedre liv» i 2014 – gi ekte mat en sjanse. Legg fra deg pulverkurer, slankebarer, kaloritelling og lavfettyoghurt. Bare spis ekte mat.

Unngå sukker, søtningsstoffer, belgfrukt, korn og meieriprodukter i 30 dager og kjenn på hvor godt kroppen din får det. Etter en brå overgang med redusert energi vil du etterhvert kjenne energimengden øke og ha en kropp som er fornøyd. At vekten går ned vil være en bonus for de som har ekstra å gå på.

Paleokosthold har gitt meg:

 • En slankere og sunnere kropp
 • Stabilt blodsukker
 • Bedre og mer stabilt humør
 • Økt energi
 • Renere hud
 • Bedre søvn

Vil du starte året med en paleochallenge?

Er du klar for 30 dager med paleokosthold? Det er opprettet en gruppe på Facebook, så ta kontakt så kan du bli lagt til.

Jeg vil ellers ønske alle et riktig godt nytt år! Tusen takk til alle som har valgt å følge bloggen og måtte 2014 gi deg massevis av gode matopplevelser!

Godt nytt år!

4 Comments

 1. Sigrid Karin Tvedt says

  Godt nyttår! Har lenge tenkt på en paleo challenge og tror jeg kaster med uti det 🙂 kan jeg legges til på FB?

  Liker

 2. Godt nytt år Torunn!
  Jeg blir alltid så glad når folk finner en måte å leve på som passer dem godt. Man skal ikke måtte leve et liv der man må spise lite, ha vondt i hodet, ha lite energi, osv for å være «sunn». Jeg tror at når man spiser ekte mat som er naturlig for oss mennesker å spise, kan vi slappe av og spise etter kroppens sult- og metthetssignaler. Det er jo ikke naturlig å telle kalorier…

  Selv er jeg jo 100% veganer og spiser nesten bare raw mat. I mitt hodet er det «rett» og det føles godt for kroppen min. Men jeg tenker at det viktigste man gjør er å kutte ut søppelet (sukker kunstig «mat» dårlige fettkilder osv) og spise naturlig. Om det er vegansk eller med animalsk mat får være opp til vær enkelt. Spiser man naturlig kommer man uansett langt!

  Så bra du ser ut!!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s