Livsstil
Comments 6

Hjemmelaget hudkrem

Jeg har lenge ønsket å komme i gang med produksjon av egne hudpleieprodukter. Prinsippet bak er det samme som når det kommer til kosthold: å vite hva jeg smører meg med og passe på at det ikke er for mye tullball i produktet.

Å lage sine egne varer er mye enklere enn man skulle tro. En liten bestilling fra iherb eller en tur innom helsekosten, en kjele, en visp og en krukke er alt du trenger.

DSC_0883

Kremen jeg har laget er i det feteste laget. Derfor har jeg valgt å kalle det for nattkrem. Jeg har smurt meg inn med den før jeg legger meg og våkner opp med babymyk hud hver dag. Rett og slett fantastisk! I tillegg er den superdrøy. Oppskriften under kommer nok til å vare i et par måneder.

Hjemmelaget hudkrem/nattkrem

4 ss sheasmør
2 ss kokosolje
2 ss mandelolje eller jojobaolje
Litt bivoks (valgfritt)
1 dråpe essensiell olje. Jeg brukte lavendel som er beroligende på kveldstid.

Smelt alle ingrediensene i et vannbad. Sett den våte blandingen i kjøleskapet og vent til det har fått en myk og fast konsistens. Ikke vent til det stivner helt.

Deretter tar du kjøkkenvispen og pisker til blandingen har emulgert og fått kremkonsistens. Kremen er nå klar for bruk!

Dette er også perfekt å gi bort i gave til noen – julegave for eksempel? Ehmehm… 😉 Ha kremen i en gammel glasskrukke og pynt med litt merkelapper. Voilà!

1 kommentar

  1. Ohh, her var oppskrifta på denne ja 🙂 Bruker den hjemmelaga kremen til Vibeke nå og huden min er superfornøyd, ikke vært så myk og fin på aldri så lenge. Når påfyll trengs tror jeg jammen jeg tester denne!

    Liker

  2. Solveig says

    Kom over den oppskrifta her. Hvor har du kjøpt ingrediensene til denne kremen? Og hvor mange krukker gir den mengden som du har skrevet i oppskrifta over?

    Liker

Legg igjen en kommentar