Bakst
Comments 2

Julemuffins med kanelkrem

I går fikk jeg et akutt bakebehov. Ikke nok med det, jeg hadde lyst på smaken av jul, som for meg er smaken av pepperkaker – nellik, ingefær og kanel.

Jeg satte i gang og begynte å lage noe på slump. Først ble det en liten røre og før jeg visste ordet var røren tredoblet – den smakte så nydelig! Men jeg ante ikke om den var bakevennlig. Overraskelsen var derfor gledelig da jeg tok ut de nydeligste muffinsene ut av ovnen – omgitt av en herlig duft av jul.

Nydelig muffins fortjener en smakfull topping, og det fikk de. Kremen er laget av rørosrømme og smør, og passer derfor ikke om du er allergisk mot melk. Men om du inn i mellom orker litt luft i magen for å smake på noe godt, så anbefaler jeg å lage denne. Ahhh, med litt julemusikk på fikk jeg ordentlig julestemning, og det er ikke typisk meg!

DSC_0801

Julemuffins (ca. 4 muffins)

2 piskede egg
2 ss smeltet kokosolje
4 ss lønnesirup eller honning
3 ss kokosmel
1 most banan
3/4 ts kanel
3/4 ts malt ingefær
1/2 ts allehånde
1/3 ts nellik
1/4 ts salt
1 ts vaniljeekstrakt
1,5 ts bakepulver

Bland alt sammen til du har en jevn røre. Fordel i muffinsformer og stek på 175 grader i 20 minutter. Avkjøl før du har på kremen.

Kanelkrem

2 ss rørosrømme
1 ss romtemperert smør
1 ss lønnesirup
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts kanel

Pisk ingrediensene til du har en luftig krem. Ikke pisk for lenge, da skiller rømmen seg. Bruk gjerne kremsprøyte for å dekorere. Jeg er ingen Manuela, men det ble ikke så verst selv om konsistensen er litt myk.

2 Comments

  1. Disse hørtes helt fantastiske ut. Julekrydderene er SÅ gode. Jeg lagde nettopp deigen til raw pepperkakekuler, og måtte virkelig ta meg sammen for å ikke spise opp deigen- så godt!!
    God førjulstid videre 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s