Fisk, Middag, Paleo
Legg igjen en kommentar

Smørstekt steinbit med pepperrot og sitron

Jeg har veldig lett for å henge meg opp i ting, det kan de fleste som kjenner meg bekrefte. Og nå om dagen er jeg litt opphengt i smørstekt fisk. Og lever. Så nå kommer det to oppskrifter på samme dag. En med fisk og en med lever.

Oppskriften på steinbit er ganske lik oppskriften under på torsk, med noen små forskjeller. Jeg er så glad for at jeg vokste opp i et hjem hvor vi hadde tilgang på fersk fisk. Vi spiste fisk 3 ganger i uken, og det dreide seg ikke om tørr, kokt torsk med overkokte grønnsaker og poteter. Det var hyse, steinbit, breiflabb – og det var vellaget og smakfullt.

En av mine favoritter har vært pappas grillede steinbit. Nå er det ikke akkurat grillsesong, men steinbit er det alltid plass til. Denne steinbiten er kjøp på Coop fra deres «Smak forskjellen»-serie. Det er den beste frossenfisken som finnes på markedet, spør du meg!

Smørstekt steinbit med pepperrot og sitron

400 gram steinbit
2 ss smør
1 cm pepperrot i skiver
1/2 sitron, skall og saft
Salt og pepper

Ha 1 ss smør i pannen på middels sterk varme og vent til smøret er nøttebrunt. Tørk av overflatevæsken på fisken og strø over salt og pepper på begge sider.

DSC_0710

Stek fisken på begge sider til den er gyllen, ca. 2 minutter. Når fisken er gyllen og fin, har du 1 ss smør opp i pannen. La det smelte og blande seg sammen med resten av det nøttebrune smøret. Ha pepperrot og sitronskall opp i pannen og la det putre litt i smøret. Bruk en spiseskje til å konstant helle smør fra pannen over fisken i ca. 30 sekunder. Avslutt med å skvise litt sitronsaft over fisken.

Server sammen med honningglaserte rotgrønnsaker. Jeg brukte gulrøtter, søtpoteter, kålrot, pastinakk og persillerot.

DSC_0719

Lillemor ville også pynte og ta bilde av sin tallerken. Det er jo helt normalt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s