Fisk, Middag, Oppskrifter, Paleo, Tilbehør
Comment 1

Gyllen torsk med hollandaise

bilde (44)Av og til – jeg skal ikke skryte av at det skjer hele tiden – men av og til så tenker jeg at «shit, jeg burde vært kokk». Helt til jeg innser at nei, det hadde jeg nok ikke egnet meg som. Men uansett, god mat fortjener å bli delt. Jeg har akkurat tatt min siste bit av denne fantastiske matretten. Av og til så klarer jeg rett og slett å overraske meg selv. Nøkkelen er gode råvarer og bra produksjonsmetode.

Formen min er for øvrig endelig bra, og i går hadde jeg min første økt etter sykdomsdagene. 5 dager uten trening er lenge for min del, og selv om kondisen var på bunn, så føltes det bra! Kroppen har restituert og føltes sterk. Jeg liker følelsen av å være sterk 🙂

Gyllen torsk med hollandaise

Vi begynner med sausen.

100 gram smør
1 eggeplomme
1/2 ts havsalt
1 ss sitronsaft

Begynn med å klare smøret. Smelt smør forsiktig på lav til middels varme. Etter en stund vil det skille seg. Vannet synker til bunns og det ligger et fettlag på toppen. Er det urenheter i fettlaget, fisker du det ut med en skje. Øs forsiktig ut fettet slik at vannet ligger igjen i gryten. Det er det klare fettet som er klaret smør. Legg smøret til side.

Ta 1 eggeplomme i en skål sammen med noen dråper vann. Ha skålen over et vannbad (ikke for varmt) og pisk til eggeplommen tykner. Hell i litt og litt av det klarede smøret av gangen. Rør smøret helt inn før du tilsetter mer. Tilsett sitronsaft og havsalt og rør inn.

Over til fisken.

400 gram torskefilet med skinn
Smør
Salt og pepper

Kjøp ferske torskefileter med skinn. Får du ikke tak i fersk torsk, kjøp Coops «Smak forskjellen» torskefilet med skinn. Dette er veldig bra frossen fisk som er villfanget og bærekraftig. Bare husk å tine den før steking.

Dryss litt havsalt og pepper på begge sider av fileten.

Sett stekepannen på middels sterk varme og ha i 1 ss smør. La smøret smelte og brunes før du har i fiskefileten, skinnsiden ned. Stek torsken med skinnsiden ned i 3-5 minutter, alt etter hvor tykk fileten er. Du skal se at fisken begynner å bli stekt inn mot midten av fileten.

Snu fileten og stek i 1 minutt på kjøttsiden, eller til den er gyllen. Snu den deretter tilbake. Ha i 1 ss smør i panna og la det smelte og blandes med det brunede smøret i panna. Øs smeltet smør over filetene i 30 sekunder.

Server torsken sammen med sausen. Jeg serverte også ovnsbakte søtpoteter. Supergodt!

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Smørstekt torsk med honningglaserte rødbeter | Paleomat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s