Paleo, Sjokolade
Comments 2

Syk og svak

Julebordstemning

Julebordstemning

Jada, da var det min tur til å ligge nede for telling. Helgen har blitt tilbrakt på sofaen med heksebrygg, sitronvann og appelsiner. Fredag var jeg på julebord med jobben, og til tross for alkoholfri og tidlig kveld, så klarte jeg ikke å snike meg unna sesongens forkjølelse.

Vel, vel. Nå er det bare å ligge og la kroppen ta hånd om bassiluskene. Her hjemme lukter det i hvert fall godt. Oksekraften står og syder, fårikålen koker og rotgrønnsakene koker i litt lammekraft. Vi får håpe at litt kraftmat gjør susen.

I tillegg til kraftmat har jeg laget hjemmelaget fruktnøttsjokolade – en av mine favoritter fra sjokoholikerperioden min.

Hjemmelaget fruktnøtt

bilde 4 (6)100 gram 92% sjokolade
1 ss kokosolje
1 ss lønnesirup
50 gram ristede nøtter (jeg hadde mandler, pecan og hasselnøtter) – bløtlegg dem gjerne i sitronvann i noen timer før du rister og hakker dem
15 usukrede tranebær
15 rosiner
1/2 ts uraffinert havsalt

Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Ha sjokoladen i en form og sett den inn i kjøleskapet til den stivner. Enjoy!

 

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s