Bakst, Paleo, Sjokolade
Comments 8

Saftig mørk sjokoladekake (med gresskar)

bilde (34)Jeg som vanligvis aldri baker har virkelig gått all in de siste dagene. Gresskarene skal brukes, og det bakes og fryses ned til den store gullmedaljen. Denne gangen er det en kraftig mørk sjokoladekake, selvfølgelig med gresskar, som står for tur. Jeg hadde med meg både denne og gresskarmuffins på CrossFit i går, og begge ble godt tatt imot av prøvesmakerne. Hvis du er glad i mørk sjokolade, så kommer du til å elske den her.

Saftig mørk sjokoladekake

100 gram gresskarpuré
3 egg
0,75 dl EV olivenolje (ikke vær redd, den smaker ikke olivenolje når den er klar)
1 dl lønnesirup
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
1 – 1,5 dl kakaopulver av god kvalitet, alt etter hvor mørk du vil ha den
2 ss kokosmel

Bland sammen alle ingrediensene. Ha røren i en 20 cm rund form og stek på 175 grader i ca. 25 minutter. Pass på å ikke steke for lenge – da blir den tørr.

1 kommentar

  1. Agnethe Fagerås says

    Hei
    Gresskarpure.. Er det noe du får kjøpt i utvalgte butikker, eller lager du det selv? Har startet en tøff treningsperiode med PT og Paleo-kostholdet for å bygge muskler og ser her at noen av oppskriftene dine er svært spennende.. Og denne kaken kunne kanskje vært noe å hatt til jul, istedet for alt annet..:-)

    Liker

      • Erica says

        Funker kaken fint med annen søtning, som f.eks stevia? Eller må man ha den fyllmngden sirup utgjør? Tåler ikke sukker og fruktose.

        Og hvilken funksjon har olivenoljen?

        Liker

      • Har ikke prøvd, men da må du nok eksperimentere litt med tørrvarene for at den ikke skal bli for tørr. Olivenoljen gir den god smak og gjør den saftig.

        Liker

  2. Erica says

    Lurer også på om det er varmluft eller over-og undervarme du bruker? Og hvilken rille 😊

    Liker

Legg igjen en kommentar