Lam, Middag, Paleo
Comments 2

Marokkansk lammegryte med søtpoteter

bilde 3 (1)Klokken er stilt og sommertiden er offisielt over. Tilbake står vi med mørkere ettermiddager og stadig kortere dager. Med gråværet kommer behovet for å lage smakfulle gryteretter som varmer kroppen og gir svette overlepper. Jeg er nemlig helt overbevist om at alt jo mer krydder, jo friskere holder jeg meg. Denne marokkanskinspirerte gryteretten røsket godt i nesen og var såpass sterk at jeg måtte lage egen gryterett til lillemor – hun nøyet seg med lam og søtpoteter. Om du ikke liker at maten røsker godt i nesa vil jeg anbefale deg å halvere kryddermengden. Den er uansett skikkelig, skikkelig god! Dessuten er den lagd på 40 minutter og passer ypperlig som hverdagsmat.

Marokkansk lammegryte med søtpoteter

Krydderblanding:
1 ts kajennepepper
2 ts svart pepper
1,5 ts paprikapulver
1,5 ts malt ingefær
1 ss gurkemeie
2 ts malt kanel
1 ts ras el hanout (finnes i større matvarebutikker)

Gryterett:
500 gram lammebiff, delt i mindre biter
3 fedd hvitløk
1 løk
1 stor eller 2 små søtpoteter
2 gulrøtter
400 gram hakkede tomater
3 dl kjøtt/lammekraft eller buljong
1 klype safran oppløst i litt varmt vann
4 tørkede dadler
4 tørkede aprikoser
10 rosiner
1 neve mandelflak
2 ss finhakket koriander
1 ss honning
2 ts harissa paste (finnes i større matvarebutikker)

Skjær opp løk i strimler og grovhakk hvitløken. Fres løk og hvitløk i litt olje på middels sterk varme. Tilsett kjøttet og halvparten av krydderblandingen samt harissa paste. La det steke til kjøttet er brunet.

bilde 2 (1)

Ha i oppdelte søtpoteter og gulrøtter. Ikke skjær for tykke skiver siden gryteretten ikke skal langkoke. Bland alt godt sammen i gryten.

Ha i hakkede tomater, kraft/buljong og resten av krydderblandingen. La det hele koke i 30 minutter. Når det er 10 minutter igjen tar du opp i grovhakkede dadler, aprikoser og rosiner samt safran, honning, koriander og mandelflak. La alt sammen koke i 10 minutter til.

Om du tåler meieriprodukter kan du gjerne servere gryteretten med tyrkisk yoghurt eller rømme til. Jeg anbefaler å finne frem snytepapir for denne vil garantert røske litt!

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s