Kjøtt, Lam, Middag, Oppskrifter, Tilbehør
Legg igjen en kommentar

Lammeribbe med aubergine, smørstekte kantareller og myntesaus

bilde (33)De som følger meg på Instagram vet at jeg eier ikke skam når det kommer til å jakte på tilbud. Jeg er jo veldig glad i god mat, og det er smart å finne måter å gjøre det billigere – uten at det går utover kvaliteten. Særlig på mandager er det mange gode tilbud å finne. På Centra selges varer som går ut på dato samme dag eller dagen etter med 30 – 50% avslag. På mandag fant jeg lammeribbe til 50%, ytrefilet av svin fra Grøstad Gris til 40% og økologisk langtidsmørnet indrefilet til 30%. Man kan enten fryse ned varene eller spise dem i løpet av dagene som kommer. For du må huske at «best før» er ikke det samme som «siste forbruksdato» – særlig når det kommer til f.eks. indrefileten. Den blir ofte bedre jo lenger tid det går.

Vel, uansett så ble det lammeribbe til middag i går. Den serverte jeg med aubergine, tomater, smørstekte kantareller, søtpoteter og myntesaus. Et nydelig måltid som ikke er vanskelig å lage.

Lammeribbe

Jeg kjøpte ferdigmarinert lammeribbe, så jeg har ikke lagt inn oppskrift på krydderblandingen.

Varm opp ovnen til 200 grader.
Brun lammeribben på sterk varme i en stekepanne sammen med olje, rosmarin og hvitløk.
Legg lammeribben i en ildfast form og sett den inn i ovnen. Den skal steke i ca. 40 minutter og hvile minimum 5 minutter før servering.

bilde 1bilde 3

bilde 2

Aubergine og tomater

1 aubergine
10 cherrytomater
3 fedd hvitløk
Salt
Oregano

Del auberginen i terninger og stek dem sammen med en goood klunk olje til de har fått litt farge. Legg dem på den ene siden av en ildfast form og dryss over litt havsalt. Del tomatene i to og legg dem på andre siden av den ildfaste formen sammen med hvitløksfeddene. Dryss over litt oregano.

bilde 4Smørstekte kantareller

150 gram kantareller
1/3 løk
30 gram smør
Salt og pepper

Stek kantarellene sammen med løk og smør på middels varme.  La dem stå og trekke frem til resten av maten er klar. Smak til med salt og pepper.

Søtpoteter

Del søtpoteten i båter, dryss over litt olivenolje, salt og rosmarin og stek i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.

Myntesaus 

1 stor neve mynte finhakkes og legges over i en bolle. Hell over 1/2 dl kokende vann og rør om. La det trekke til vannet blir kaldt. Tilsett deretter 1 dl hvitvinseddik, rør om og server.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s