Livsstil
Comments 4

Paleomat i København

Forrige helg var det tid for husmorferie og jentetur til København. En etterlengtet og velfortjent pause i hverdagen med trening, god mat og god (og litt mye) drikke.

For en som spiser paleo og trener CrossFit er København en drøm å besøke. CrossFit-miljøet er stort og har virkelig satt sine spor på byen. Under besøket mitt fikk jeg vært innom flere av de obligatoriske stedene + noen til. Her kommer en liten bildekollasje fra turen – til inspirasjon om du skal på tur til København.

Turen startet med et besøk på Oliver & The black Circus. Jeg hadde bestilt bord til en ettersom venninna mi ikke kom før dagen etterpå. Her fikk jeg servert nydelig mat i uformelle og tøffe omgivelser. Det passer meg perfekt! Jeg er glad i god mat, men ikke så glad i hvite duker. Servitøren var superhyggelig og satte seg ned ved siden av meg hver gang jeg fikk servert en rett – det ble nesten som å ha selskap til maten – veldig hyggelig og veldig dansk (tipper jeg). De serverer cocktails til maten, men for min del ble det en veldig god ingefær og appelsinjuice.

Første rett ble gravet lam med rødbeter til forrett. Jeg har aldri spist gravet lam før, men er jo veldig glad i lam. Dessverre ble mye av lamsmaken borte sammen med den dominerende rødbeten, men retten i sin helhet var god.

Neste forrett var sumakkrydret sild med epler i dillake. Nydelig sild, men kanskje litt store eplebiter. Hovedretten ble en langtidsstekt (18 timer) oksestek med persillerot og rødvinsglace. Det er den nydeligste oksesteken jeg har spist på lenge! Selveste høydepunktet for meg ble likevel desserten – lakrisis med solbærskum og fylt hvit sjokolade. Mums! Jeg besvimte litt underveis tror jeg. For en smaksbombe! Jeg ante ikke at lakris og solbær kunne komme sammen i en så skjønn harmoni.

Med unntak av desserten var maten svært paleovennlig og veldig god. Jeg anbefaler absolutt å ta turen innom Oliver & The Black Circus. De beskriver det selv som fine dining i upretensiøse omgivelser, og det er en riktig beskrivelse.

Som CrossFit-entusiast er det selvsagt obligatorisk å ta turen innom Butcher’s Lab. En CrossFit-box som holder til i et nedlagt slakteri. Her er det back to basic som gjelder, og lokalene er i sterk kontrast til f.eks. CrossFit Reykjaviks luksuriøse lokaler. Men instruktøren var dyktig og stemningen var god. WODen ble:
6 runder i team (3 på hver):
2 Clean, 40 kg
4 HP Clean, 40 kg
6 Front squat, 40 kg
200 m løp
Tid: 7:13
Og så rundet vi det hele av med «Bring Sally up«

Ved siden av Butcher’s Lab er det en paleo-café som selger veldig gode og svært rimelige paleo-retter. Anbefaler å ta turen innom etter trening!

Det kanskje mest kjente paleo-spisestedet er jo selveste Palæo. Her får du gode og rimelige paleo-retter som pulled pork, kyllingsalat, laksewraps (av egg), juicer og bulletproof kaffe. Palæo holder til i Torvehallerne (tilsvarende Mathallen – bare bedre) ved Nørreport. I andre bygget av Torvehallerne  finner du også Københavns beste kaffe: The Coffee Collective. Her er det V60 som gjelder og de har to typer kaffe på menyen, i tillegg til espresso- og melkekaffe.

Det ble en utrolig fin helg i København, og jeg ser allerede frem til å dra tilbake. Det er fortsatt flere spisesteder og områder som må utforskes. Jeg hadde håpet å få besøkt Manfred’s & Vin og ikke minst Thomas Rode Andersens Kong Hans Kælder, men det ble det ikke tid til denne gangen. Men jeg fikk spist godt, sovet godt og drukket godt. Aldeles utmerket!

4 Comments

  1. Takk for inspirasjon! For noen år tilbake bodde jeg i København, men det var før min kjennskap til paleo. Veldig greit å vite hvor jeg skal dra å spise neste gang jeg drar dit 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s