Kjøtt, Middag, Oppskrifter, Paleo
Comments 4

Lammekebab med bakt aubergine

bilde (32)Dette er rett og slett noe av det nydeligste jeg har lagd av lam på lenge, om jeg får si det selv. Til og med mannen (som ikke er veldig begeistret for lam, men veldig glad i kebab) forsynte seg flere ganger. Det er en slags lammekebab med krydret tomatblanding og bakt aubergine. En skikkelig smaksbombe!

Lammekebab

Hverdagsmaten skal gå kjapt, ikke sant? Så om du har mikro, putt hele auberginen i mikroen på maks styrke i syv minutter. Hvis du ikke har mikro, eller ikke vil bruke mikro, kan du bake auberginen i ovnen på 240 grader i 30 minutter. Når auberginen er ferdigbakt, del den i to på langs.

500 gram lammebiff
2 ts garam masala
Salt og pepper

Del lammebiffen opp i mindre biter, krydre med garam masala, salt og pepper, og stek på middels sterk varme i litt olje til bitene er godt brunede.

Flytt lammebitene til den ene siden av stekepanna og legg auberginen, skinnsiden ned, ved siden av. Fortsett å steke til lammet er gjennomstekt. Snu auberginen og stek den kjapt på andre siden. Snu den tilbake og la alt putre litt på svak varme.

Tomatblanding

2 vårløk
1/2 chili
12 cherrytomater
En klype safran
1/2 dl kokende vann
1/2 ts tørkede korianderblad
Salt og pepper

Løs opp safran i kokende vann. Stek vårløk, chili og cherrytomater på en varm panne. Tilsett safranvannet og la alt koke opp. Til slutt krydrer du med koriander, salt og pepper.

Server alt sammen i en skjønn harmoni. Tåler du meieriprodukter anbefaler jeg å ha en dæsj tyrkisk yoghurt på toppen for dette var hot!

4 Comments

  1. PaleoSara says

    Yo! Godt tips! Vi har spist aubergine hver dag i Hellas, og Mini elsker det! Blir på menyen denne uken.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s