Fisk, Middag, Oppskrifter, Paleo
Legg igjen en kommentar

Superenkel fiskepanne med gulrot- og klementinsalat

bilde (31)De aller fleste av oss trenger å spise mer fisk – minst tre ganger i uken. Villfanget fisk, så langt det lar seg gjøre, fremfor oppdrettsfisk. Selv spiser jeg fisk til lunsj fire av fem dager i uken, i tillegg til en til to fiskemiddager hjemme. Årsaken til at fiskemåltidene hovedsakelig inntas på jobb er enkel – mannen min brekker seg av fisk. Og selv om jeg så gjerne skulle ønske at han bare «tok seg sammen» og spiste den fisken for sin egen helses skyld og for å være et godt forbilde for vår datter, så innser jeg at det er bedre at hun ikke sitter til bords med en som brekker seg av fiskemåltidet. Samliv er kompromiss. Jeg elsker fisk, han elsker pølser – vi møtes et sted på midten.

Denne fiskepannen er superenkel å lage, har massevis av deilige smaker fra harissa og safran og er en redigert versjon av et Jamie Oliver måltid. En enkel råkostsalat av gulrøtter og klementiner frisker opp smakene. Jeg serverte også ovnsstekte søtpoteter til.

Smakfull fiskepanne (2 personer)

400 gram hvit fisk – jeg brukte god gammeldags seiblokk
2 pressede hvitløksfedd
12 blandede oliven med sten
2 ts harissa (tunisisk hot chili paste – finnes i større matvarebutikker)
700 gram passata ev. hakkede tomater
1/2 sitron
En klype safran
Salt og pepper

Begynn med å vanne ut en klype safran med en dæsj varmt vann. Deretter drysser du litt salt og pepper over fisken.

Fres hvitløksfeddene i litt olivenolje og tilsett oliven og harissa. Ha i passataen og saften fra en halv sitron. Når sausen er varm har du opp i fisken. Mens fisken ligger i panna drysser du litt safran over fisken. La dette trekke til fisken er gjennomkokt.

Råkostsalat av gulrot og klementin

2 gulrøtter rives. Tilsett saften fra en halv klementin. Skjær 1 1/2 klementin i ringer, ta av skallet og tilsett i salaten.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s