Livsstil
Legg igjen en kommentar

Goin’ back to my roots

I høstferien dro jeg en tur til Island sammen med min datter for å besøke familie. Det går altfor lang tid mellom hver gang jeg besøker den forblåste øya ut i havgapet, men det er alltid en stor glede å treffe familie og se barndomshjemmene mine (ja, jeg har ganske mange).

Island er og har alltid vært svært påvirket av amerikansk kultur og tilgangen til junk food som KFC, Taco Bell, is, godteri o.l. har alltid vært stor. Jeg husker hvordan jeg som barn spise enten Cheerios med kakaopulver eller Cocoa Puffs (sjokoladekuler) til frokost. Hver fredag ble det kjøpt inn 12 liter Coca Cola som forsvant i løpet av helgen. Galskap! Ikke rart at Island er blant de mest overvektige i verden.

Det som derimot slo meg denne gangen er hvordan helse har blitt prioritet hos de aller fleste. Og tilgangen til sunn mat er mye større enn i Norge. Det er tydelig at CrossFit og paleo/lavkarbo har hatt en svært positiv innvirkning de siste årene. Uansett hvilken kafé eller restaurant jeg besøkte, så hadde de kylling med søtpotetmos og stekte grønnsaker på menyen. Også vanlige kiosker og bensinstasjoner solgte kyllingbryst med søtpoteter i tillegg til de ordinære pastasalatene og sandwichene . En økologisk helsekost (Lifandi markadur) plassert rundt omkring i byen (med den største hyllen av NOW-produkter sett bort fra Whole Foods) med restaurant/kafé solgte dagens rett til 100 kr og hadde et godt utvalg av smoothies, juice og vitaminshots. Og for meg som reiste alene med barn var det fantastisk å oppleve hvordan vanlige kaféer og restauranter hadde flotte lekerom til barna.

Skal du over til Island anbefales et besøk på CrossFit Reykjavik, noe jeg selvsagt gjorde. En flottere CrossFit-box skal du lete lenge etter og du får trene gratis to ganger dersom du kjøper t-skjorta deres. Her har de alt av utstyr på plass, det kjøres WODs hvert 20. minutt og nå har de også åpnet en spa-avdeling med jacuzzis. For ikke å glemme at de har verdensmesteren i CrossFit i sitt trenerteam, og er du heldig havner på hennes time. Uansett så trener hun 2-3 ganger om dagen der (i tilfelle du vil drive litt starspotting) 😉 Rett over veien finner du en av Lifandi markadur, så dra dit og få i deg god næring etter treningen.

Det var med andre ord en glede og enkelt å spise sunt og paleovennlig på Island. Jeg håper norske kaféer, kiosker og restauranter følger i samme spor og utvider menyene sine med næringsrik mat som gir oss stabilt blodsukker og som får oss til å ønske å spise sunt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s