Trening
Comments 4

Fra 40 til 100 på 9 måneder

100 kilo!

30. desember 2012 tok jeg mine første markløft. 3 x 8 repetisjoner med 40 kilo. Jeg hadde akkurat beveget meg ut på ukjent farvann; styrketrening. Å være den eneste jenta i frivektsalen, sammen med gutter og menn som alle så ut som Schwarzenegger (i hvert fall i mitt hode), er nok til å sette den sterkeste ut av spill.

De som har kjent meg en stund vet at trening og kosthold ikke alltid har vært min førsteprioritet. De vet også at når jeg først finner noe jeg liker, og bestemmer meg for noe, så gir jeg meg ikke før jeg oppnår målene mine.

Quack, quack. Oppvarming før dagens styrkeøkt.

Slik ble det med styrketrening. Jeg var hektet fra første markløft. Jeg ville bli sterkere og løfte tyngre. I begynnelsen av 2013 sa jeg til PT-en min at målet mitt var å løfte 100 kilo i markløft og i dag nådde jeg det målet. 60 kilos økning fra mine første markløft (samtidig som kroppsvekten har gått ned).

Det krever viljestyrke, motivasjon og besluttsomhet når man skal oppnå et mål. Men klarer man å også ha det gøy underveis, så blir det suksess. Og jeg har virkelig hatt det gøy! Det gjelder å finne noe som tenner treningsgnisten, og det har styrketrening og CrossFit til de grader gjort.

Nå gjelder det å sette nye mål – jeg er jo ikke ferdig 😉

Skal du i gang med styrketrening? Om du ikke har teknikkene på plass, anbefaler jeg at du tar kontakt med en PT. Han/hun kan lære deg teknikker og sette opp et treningsprogram. Det finnes også mange gode treningsprogrammer hos fitnessbloggen.no – de hadde jeg stor nytte av i begynnelsen.

4 Comments

  1. Flink!! Jeg har vært skikkelig dårlig på treningsfronten i det siste, men trener litt styrke.. Kjenner meg godt igjen i at man er den eneste jenta blant svære mannfolk 😛

    Liker

  2. Imponert over resultatene dine – inspirert!
    Det er så herlig med damer med en sånn innstilling!!!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s