Frukt, Livsstil, Oppskrifter
Legg igjen en kommentar

Endelig høst!

IMG_7389[1]Endelig er det høst! Og det sier jeg ikke fordi jeg setter pris på kalde morgener, mørkere kvelder og regnvær – tvert imot. Høsten er tid for innhøsting og nå bugner det av mat overalt. I butikken, på Bondens marked, i skogen og i hagen.

IMG_7412[1]

Eplemost. 4 kg epler presset til 1,5 liter edle dråper. Fjern kjernehuset og del eplene i små båter. Vi har presset eplene med juicemaskinen vår og silt av gjennom et rent kjøkkenhåndkle.

Ettersom vår hage ikke bugner av noe annet enn hvitkløver, har vi vært på epleslang hos min svoger. Gratis økologiske epler – bedre blir det ikke. Vi fikk plukket med oss 7 kilo epler som nå har blitt eplemost og eplemos. Eplemosten skal vi spare til jul. Vi snakker tross alt om edle dråper. For å få 1,5 liter eplemost gikk det med nesten 4 kilo epler!

IMG_7430[1]

Eplemos: 1 kilo rensede epler kokes sammen med 3 dl vann. La det koke til eplene er møre og mos med stavmikser mens de ennå er varme. Våre epler var ganske melne og trengte ikke å moses.

Eplemosen er usøtet og fryst ned i egnede porsjoner. Eplemosen brukes til det meste. På lillemors havregrøt, i pannekaker, i bakst, som snacks etc.

Ta vare på høstens grøde. Benytt muligheten til å fylle opp fryseren eller hermetisere – det være seg epler, plommer, sopp eller annet. Går du på skogstur eller på epleslang hos noen som ikke trenger eplene selv, får du førsteklasses råvarer helt gratis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s