Challenge, Paleo
Legg igjen en kommentar

Så hvordan gikk paleochallengen?

Mor og datter varmer opp til Viking Race

Jeg nevnte så vidt i forrige blogginnlegg at jeg nå er ferdig med paleochallengen min, men jeg nevnte ikke så mye om hvordan det gikk. Jeg skal først fortelle litt om hvordan jeg opplevde challengen min, og så skal jeg legge ved en historie fra en leser og hvordan han opplevde sin challenge. Psst:  Han fikk fantastiske resultater!

  • Når det gjelder vekt, fettprosent og cm har jeg prøvd å ikke fokusere for mye på det. Hovedfokuset mitt har vært å bli sterkere og mer utholdende. Men jeg kan likevel ta med at jeg gikk ned 1,3 kilo (farvel vann i kroppen etter ferie i Italia). I cm har jeg stort sett bare gått opp (hallo muskler!) og klypa viser ganske uendret fettprosent (helt perfekt).
  • Jeg synes faktisk denne challengen var tøffere mentalt enn forrige. Ettersom jeg spiser 90 prosent strikt paleo til vanlig, hadde jeg vanskelig for å akseptere at de ti prosentene måtte vike. Jeg hadde et enormt sug etter mørk sjokolade og paleopannekaker i to uker. Hensikten med utfordringen er nettopp å bryte matvaner og utfordre deg selv på ditt forhold til enkelte matvarer. Det er så lett å tenke at «den sjokoladen fortjener jeg». Men følelser skal ikke behandles med mat, og derfor er det beroligende når man har lagt et løfte om å holde seg i 30 dager. Det tar tid å bekjempe suget, men etter to uker var det borte. Nå er det fire dager siden jeg var ferdig, og jeg har ennå ikke spist mørk sjokolade. Men cappuccino har jeg drukket!
  • Underveis dukket det opp utfordringer underveis. Det ble svært hektisk på jobb og det oppstod en privatsituasjon som krevde mye av meg. Dagene ble uforutsigbare og det ble desto viktigere å planlegge og alltid være forberedt med noe mat i vesken. Nøtter, kokte egg og cherrytomater ble redningen min!
  • Jeg merket ikke store endringer i energinivå og søvn denne gangen, men det skyldes nok at jeg lever såpass strikt til vanlig at det ikke gjorde det store utslaget. Jeg sover som en baby og har jevnt energinivå utover dagen.
  • Jeg har fått mange komplimenter for at huden min gløder mer enn vanlig (nei, jeg er ikke gravid)
  • Treningsresultatene uteble denne gangen. Som jeg nevnte kort i forrige innlegg, har jeg økt karbohydratinntaket mitt betraktelig den siste uken for å få tilbake energien på trening. Dette har sin naturlige forklaring i en lavere fettprosent – kroppen har mindre drivstoff å ta av. Men det betyr ikke at jeg går og knasker på karbohydrater hele dagen lang. De sparer jeg til før og etter trening. Jeg kommer til å utdype dette i et eget innlegg.

Men nok om meg! La meg fortelle hvordan det gikk med Stig Ronny. Han gjennomførte sin challenge ca. samtidig og skrev dette på Facebook-siden til Paleomat i går:

Det er absolutt en mental utfordring!

De første 3-4 dagene var de mest mest utfordrende, dette var pga en omstillingsfase fra dagens «normal» mat, til å få skikkelig kost, med proteiner og fett og grønnsaker. Søtsuget etter brus og snop var også tilstede! Jeg var lur, og planla middager og lunsjer i 4-5 dager frem i tid, og lagde STORE porsjoner hver gang jeg lagde mat. Og etterhvert kunne jeg handle inn andre ting enn kyllingfileter. 

Etterhvert gikk dagene av seg selv, og jeg fikk mer energi, så at jeg ble slankere og økte i flere øvelser i styrke og crossfit!

Anbefaler ALLE dette kostholdet. Eller å teste challengen.

Her er mine mål dagen før challengen:

Hofte: 105,5cm –> 101cm
Bryst: 100cm –> 97cm
Rundt navel: 96cm –> 86cm
Lår: 65cm –> 61cm
Overarm: 38cm –> 37cm
Vekt 92.4kg –> 88.9kg

Når jeg veide 92.4kg hadde jeg 22kg kroppsfett og fettprosent på 23.7. Etter 30 dager og 88.9kg hadde jeg 17.3kg kroppsfett og fettprosent på 19.5. Jeg har mistet 3.5kg i kroppsvekt, men samtidig har jeg mistet 4.7kg FETT! Og lagt på meg 0.6kg muskler Og hvileforbrenningen har gått opp fra 1891kcal til 1916kcal.

Dette er rett og slett fantastiske resultater. Gratulerer Stig Ronny – ikke bare med resultatene men også med vel gjennomførte 30 dager! Økt styrke, mer energi, lavere fettprosent. Ingen tvil om at dette er gjennomgående resultater hos de som går over til paleo. Og jeg sier som Stig Ronny: prøv det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s