Challenge, Livsstil
Legg igjen en kommentar

Paleochallenge – uke 2

Jeg elsker mat og jeg elsker å spise - masse. På bildet til høyre ser du litt av maten jeg har hatt glede av å nyte de siste dagene.

Jeg elsker mat og jeg elsker å spise – masse. På bildet ser du litt av maten jeg har hatt glede av å nyte de siste dagene.

Jeg er nå inn i min andre uke av paleochallengen. Dag 9 for å være eksakt. Kollegene mine (og andre rundt meg) har observert at jeg har «mistet vettet» nok en gang, og jeg får stadig spørsmål om jeg ikke er tynn nok allerede – og at jeg kanskje må passe på så jeg ikke blir for tynn.

Jeg setter pris på omtanken andre viser for meg. Det er likevel viktig å presisere at dette ikke er et slankeeksperiment. Jeg har ikke fått en paleospiseforstyrrelse. Jeg prøver ikke å bli tynnest mulig. Jeg bygger opp kroppen min. Jeg gir den rikelig med næring av god kvalitet. I 30 dager skal jeg bare gi kroppen min det beste som finnes av næring. Næring som hjelper meg å prestere på trening, som gir meg jevnt blodsukker, massevis av energi, god søvnkvalitet og i følge andres kommentarer – mer glødende og renere hud. Næring som lar musklene mine bli sterkere og som bidrar til god fettforbrenning.

Folk rundt meg observerer stadig hvilken fantastisk effekt CrossFit og paleo har hatt på meg. Ikke bare på kroppen, men på humøret og energien. Dette gjør dem nysgjerrige. Jeg får mange spørsmål om kostholdet mitt og stadig flere hiver seg på en paleochallenge. Det er et privilegium å kunne være til inspirasjon for andre. Å gjennomføre en livsstilsendring krever motivasjon og viljestyrke og presser deg til å bevege deg utenfor komfortsonen – nesten på daglig basis. Kunnskap er makt, og for alle som skal i gang med en livsstilsendring anbefaler jeg å lese masse før du setter i gang. Alle vet at godteri er usunt og at man burde holde seg unna. Men det er først når du vet hvilke effekter godteriet har på kroppen din og hvorfor du ikke klarer å holde deg unna, at du faktisk klarer å holde deg borte fra det (mesteparten av tiden i hvert fall).

Vil du lære mer om paleo? Her er noen nyttige lenker:

http://www.whole9life.com
http://www.robbwolf.com
http://www.marksdailyapple.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s