Kjøtt, Lam, Middag, Oppskrifter, Paleo
Comments 2

Lammelever med balsamico og mynte

IMG_4516Når vi først er inne på supermat, så må vi ha med litt lever. Lever er nemlig en fantastisk glemt råvare som inneholder svært mange gunstige næringsstoffer. Kobber, sink, jern, B vitaminer, A vitamin, D vitamin, 18 ulike aminosyrer samt flere viktige antioksidanter. Ikke nok med det – den er råbillig. 32 kroner betalte jeg for 500 gram.

Jeg vokste opp på Island og fikk ofte servert lammelever. Heldigvis hadde jeg en mor som tilberedte den på en fantastisk måte og jeg har alltid likt levermiddagene. Jeg ble derfor svært glad da jeg fant fersk lammelever på butikken i forrige uke.

Min mors måte å tilberede lammelever på er ikke akkurat i tråd med paleo-prinsippene. Jeg laget derfor en egen lammeleverrett, og den smaker uten tvil like godt.

Min kjære nektet å ta del i denne middagen, derfor ble det lammelever både til middag og frokost (yay!).

Lammelever med balsamico og mynte (1 person)

Beregn 200 gram lever per person. Del opp leveren i biter á ca. 3×3 cm. Dryss over litt salt og ta noen gode runder med pepperkverna.

Del opp 3 sjalottløker i tynne ringer.

Ha 1-2 spiseskjeer smør i panna på middels sterk varme. Fres løken i ca. 1/2 minutt.
Tilsett lammeleverbitene og stek dem godt på alle sider. Pass på – den kan finne på å hoppe litt i panna når den begynner å bli klar. Bitene skal være lyserosa i midten når de er klare.

Til slutt heller du over en god balsamicoeddik (ca. 1/3 dl) og en neve finhakket mynte. La alt surre i panna til balsamico-eddiken har kokt ut. Avslutt med litt salt og pepper og server sammen med dine favorittgrønnsaker.

2 Comments

 1. Paleo-mat kan jeg lite om, men lever var en av mine livretter da jeg var barn. Jeg har dansk mor og hun var nok mere vant med innmat. Dessuten var det billig mat. Vi spiste nyrer og hjerter også. Hjerter er aller best, men helt umulig å få tak i (med unntak av tørkede reinhjerter som vi får tak i her jeg bor.) Mamma lagde lever i fløtesaus med rosenkål og syltet gresskar til. Jeg er ikke så flink til å sylte gresskar, så jeg bruker tyttebær som tilbehør når jeg en sjelden gang får tak i lever. For et par år siden spiste jeg kalvelever på en dyr resturant i Oslo. Det er godt!

  Nå skal jeg lese videre i bloggen din og finne ut mere om dette kostholdet og forhåpentligvis la meg inspirere:-)

  Liker

  • Håper du finner litt inspirasjon. Paleo handler om å spise naturlig mat og utnytte råvarene. Spise etter sesong og spise innmat.

   I dag fant jeg både nyrer, hjerter og lever på butikken. Stor glede! Sunn mat behøver ikke være dyrt om man våger å ta et skritt utenfor det ordinære 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s