Challenge, Livsstil, Paleo
Legg igjen en kommentar

30 days before 30 – min paleo-challenge

Ca. 30 dager før jeg skulle fylle 30 satte jeg igang med min paleo-challenge. Dette er 24 dager siden.

Jeg er allerede i mitt livs beste form og har ikke tenkt å gi meg. For å få en kickstart på 30-årene, bestemte jeg meg for å utfordre meg selv. De siste 30 dagene før jeg fyller 30 skulle jeg bruke til å sørge for at jeg får en kickstart på 30-årene. Men du som er så sunn fra før av, kommenterte mannen min. Jo, jeg spiser sunt og jeg trener. Men denne utfordringen handler ikke bare om kosthold. Det handler også om egenomsorg, om å teste seg selv mentalt og om positiv egoisme. Det handler om å ta vare på seg selv. Det handler om å utnytte hver dag, være tilstede og ikke gå på autopilot i hverdagen. Disse 30 dagene har jeg hatt fokus på følgende:

  • Spise naturlig mat. Det vil si proteiner i form av fisk, egg, kjøtt, kylling og vilt. Store mengder grønnsaker og bær. Nøtter og sunt fett fra oljer og smør. Ingen meieriprodukter, ingen sukker, lite frukt, ingen belgfrukter eller korn.
  • Ta kosttilskudd som bidrar til effektiv fettforbrenning og god fordøyelse.
  • Trene fem dager i uken.
  • Lytte til meg selv, være tilstedeværende og autentisk og ikke gå på autopilot.
  • Være takknemlig for hver dag som går ved å skrive ned tre ting hver kveld som jeg er takknemlig for.

Uansett hvor gammel man er eller hvor man er i livet, har alle godt av å stoppe opp iblant og tenke seg om. Hva er det jeg egentlig gjør og hvor blir det av alle dagene som flyr forbi? Hva er jeg takknemlig for i dag? Hvorfor spiser jeg som jeg gjør? Hvilken effekt har maten på meg? Jeg har stor tro på at denne utfordringen vil hjelpe meg til å bli en enda bedre utgave av meg selv, og håper du vil bli med og heie på meg.

Ufordringen så langt

Det er merkelig altså. Jeg har ikke noen problemer med å spise sunt i hverdagen, men det er noe som skjer når du har sagt til kroppen din at dette skal du IKKE få. Da får du umiddelbart lyst på det. For min del dreier det seg om skyr, cappuccino og mørk sjokolade. Dette er ting jeg har lyst på hele tiden. Ved å ha fokus på hva jeg KAN spise, har jeg løsnet litt opp i tankene. Og nå er det jo bare en uke igjen. Om 9 dager fyller jeg 30, og da skal dagen feires med sjokoladekake fra Pascal – gleder meg!

I løpet av perioden har jeg vært full av energi, men viktigere enn det – energinivået har vært jevnt over hele dagen. Jeg har tatt nye rekorder i skulderpress, markløft og frontbøy. Jeg er rimelig sikker på at fettprosenten har gått ned, men det vil kroppsanalysen vise. Alt i alt har jeg hatt det veldig bra, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg satte i gang med utfordringen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s